De danske mesterskaber i enkeltstart afvikles i weekenden, hvor den forsvarende vinder Kasper Asgreen kommer hjem for at forsvare sin titel. 

Der er lagt op til høj fart og action på lørdag, når DM i enkeltstart afvikles. Danmarks Cykle Union og Slagelse CR arrangerer nemlig de danske mesterskaber i enkeltstart for henholdsvis herre elite, kvinde elite, U19 herrer og kvinder.

”Vi forventer et fantastisk cykelløb i Skælskør. Det er et fantastisk område - og målområdet er nede ved Skælskør havn. Flotte omgivelser,” forklarer Mikael Jørgensen fra Slagelse CR. 

Herre eliten skal køre 44 kilometer, mens kvinde eliten og junior herrerne kører 22 kilometer. Kvinde junior og U17 piger kører 17 kilometer. 

”Det er en teknisk krævende rute med mange skarpe sving. Ruten er forholdsvis flad, men som vejret ser ud i øjeblikket, kommer der meget vind, og da ruten er ud til vandet, bliver det nok ret afgørende også.” 

Mikael Jørgensen fortæller også, at det har været udfordrende at skulle arrangere cykelløb under Covid-19, men han er meget glad for, at det er lykkes. 

”Vi har fået kæmpe opbakning fra Danmarks Cykle Union, Slagelse Kommune og ikke mindst Skælskør Erhvervsforening. Derudover har vi haft et helt fantastisk samarbejde med nabo klubberne, så det betyder faktisk, at vi har fået 75 hjælpere til DM,” lyder det stolt fra klub formanden. 

I U19-klassen er der fem kvinde juniorer til start, hvor blandt andet 16-årige Victoria Lund er på startlisten. Victoria Lund blev dansk mester i linjeløb i august og vandt i sidste weekend den første afdeling af DCU Ladies Cup. 

Hos U19-herrerne er det Tobias Lund Andresen, som har været flyvende siden cykelsporten er genstartet. Lund blev dansk mester og har sidenhen fundet flere internationale etaper og etapeløb. Han vandt også gadeløbet i Herning og den seneste afdeling af UnoX Cup. Alligevel må det forventes, at han får hård konkurrence fra blandt andet stortalentet Gustav Wang. 72 ryttere er til start i herre juniorklassen.

I kvindeklassen kommer to af de danske VM-ryttere hjem og dyster:  Birgitte Krogsgaard og Amalie Dideriksen. Erfarne Trine Schmidt er dog også på startstregen og klar til at udfordre VM-trioen. 14 kvinder er til start.

Hos herrerne er det storfavoritten Kasper Asgreen, som blev nummer seks ved VM. Der er dog en bred vifte af kandidater til podiet heriblandt den tidligere danske mester Martin Toft Madsen, Johan Price-Pejteresen og U23 DM-vinderen Julius Johansen. Derudover er Demin Cup-vinderen Frederik Muff også til start, han har været forrygende kørende og ubesejret i de sidste tre løb.

 

Se mere på www.dm2020.dk