Torsdag den 23. juni sendes rytterne afsted, til det man med rette kan kalde kampen mod uret. Fire klasser, fra junior kvinder til herre elite, sendes afsted på enkeltstarten, med første start klokken 13:00.

Cykling er en af de store discipliner til den såkaldte DM-uge, der afvikles i Aalborg. Det hele kickstartes onsdag med BMX og torsdag går det løs i Aalborg centrum til det store bråvallaslag – DM i enkeltstart.
Morgendagens stjerner og de store profiler ruller alle ned af startrampen på Vesterbro udfor Aalborg kongres og kulturcenter. Og de kan se frem til en kulisse af glade mennesker og cykelfans, som med garanti vil være med til at skabe stemning og fest.

Enkeltstarten er nærmest pandekageflad, med kun ganske få højdemeter (119/180 Hm).  Til gengæld er der både lange, lige ”tonser stykker”, hvor hastigheden kan komme langt over 60 km/t og teknisk vanskelige passager på små biveje med skarpe sving. Vinden på dagen får en afgørende indflydelse på resultatet. Ved ingen eller let vind, nærmest uanset retning, kommer alle til at køre stærkt. Kraftig vind fra vestlig retning overkommer kun de stærkeste.  Turen ud ad Nørholmvej bliver ingen fornøjelse og medvinden hjem kan ikke udnyttes fuldt ud pga. de små snørklede veje, så ingen tvivl om at det er en rute der kan udfordre rytterne.
Et godt sted for publikum er ved mellemtiden for enden af Nældevej på Nørholmvej, ved 7 km mærket. Her passerer alle ryttere to gange – både ud og hjem.  Rytterne når dog næppe at nyde den smukke udsigt over Limfjorden, men tilskuerne kan få en flot oplevelse, ved at stå enten ved Nørholm Skole (efter 12 km) eller ude ved Klitgård Fiskerleje (efter 16 km).

Alt i alt bliver det et brag af en opstart på landevejsløbene, når DM skydes i gang med enkeltstarten, hvor forventningerne blandt elitekvinder er store til især Emma Cecilie Norsgaard Bjerg (Team Movistar) og Julie Leth (Uno-X Pro Cycling Team Women).
Blandt herre elite kan man holde øje med såvel garvede ryttere fra World Touren, blandt andre Magnus Cort (EF Education-EasyPost) og Mads Pedersen (Trek-Segafredo), men ikke mindst også morgendagens stjerner, heriblandt formstærke Adam Holm Jørgensen (BHS - PL Beton Bornholm) og Matias Gunnar Malmberg (Team coloQuick).

DM enkeltstart køres efter følgende program:
kl. 13:00: Dame junior - 18,5 km.
kl. 13:30: Herre junior - 26,3 km.
kl. 15:45: Dame elite - 26,3 km.
kl. 16:30: Herre elite- 39,6 km.

DETTE LINK kan du finde startlisten til enkeltstarten.

Fakta om DM ugen:
Danmarks Cykle Union og Aalborg Cykle-Ring byder velkommen til benhårdt DM-drama. Spændende ruter, udfordrende cykelterræn og Aalborg by klædt i rødt og hvidt. Scenen er sat, når landets bedste cykelryttere skal dyste om dannebrogstrikoten.

Under DM-ugen bliver Aalborg hele Danmarks cykelhovedstad fra 22. til 26. juni.

Såvel enkeltstarten som linjeløbene start og mål midt i Aalborg, udfor Aalborg kongres og kulturcenter

Afviklingen af de forskellige danmarksmesterskaber således ud:
Torsdag d. 23. juni:  Landevej enkeltstart
Lørdag d. 25. juni:   MTB XCO (Olympisk distance)
Søndag d. 26. juni:  MTB Short Track
Søndag d. 26. juni:  Landevej linjeløb

Se meget mere om DM i cykling på DETTE LINK