I dag blev årets DM-ruter offentliggjort på et pressemøde på rådhuset i Esbjerg, og der er dækket op til hårdt væddeløb med vestenvinden og tekniske veje som de store udfordringer, inden feltet rammer rundstrækningen i hjertet af Esbjerg.

Der er lagt op til en sand publikumsfest, når DM i landevejscykling i slutningen af juni skal køres på vejene i Esbjerg Kommune. Enkeltstarterne har start og mål i Veldtofte og skal runde Tjæreborg, mens linjeløbene begynder i Nordens ældste by, Ribe, og derefter sætter kurs mod en fantastisk rundstrækning i centrum af Esbjerg med målstreg ved Musikhuset Esbjerg. 

Det var da også en stolt og glad borgmester, Jesper Frost Rasmussen, der bød cykeldanmark velkommen til den første del af DM-festen:  

"Der er en helt særlig respekt om trøjen, og vi er stolte af, at det er her hos os, at de næste ejermænd skal findes. Jeg er rigtig glad for, at man kommer langt omkring, og publikum får masser af mulighed for at se rytterne og deltage i denne store danske sportsbegivenhed," siger Jesper Frost Rasmussen.

Kvinderne skal køre seks omgange på rundstrækningen, mens herrerne med ti omgange når op på godt og vel 100 kilometer cykelløb i centrum af Esbjerg, og Danmarks Cykle Unions eventchef, Jens Kasler, glæder sig til intense cykelløb med masser af tilskuere:

"Stort, stort cadeau til klubben og kommunen for at lægge rundstrækningen midt i byen. Der kommer til at være et hav af mennesker, og det vil animere rytterne til at levere spektakulære cykelløb. Det bliver simpelthen et forrygende DM," fastslår Jens Kasler.

Cheflandstræner Anders Lund glæder sig til DM, hvor prestigen sammen med niveauet og konkurrencen er blevet hævet betydeligt de seneste år:

"Dansk cykelsport befinder sig på højt internationalt niveau, og alle drømmer om at køre i dannebrogstrikoten, så det bliver et vanvittigt spændende DM. Vinden kan nemt blive en stor faktor og betyde, at løbet bliver åbnet tidligt, og samtidig er den afsluttende rundstrækning i Esbjerg krævende. Det bliver under alle omstændigheder et hårdt løb, hvor de ryttere, der har benene, kan gøre forskellen," understreger Anders Lund.

DM i landevejscykling køres i Esbjerg Kommune 27., 29. og 30. juni.

Rutekort findes på dm19.dk