Danmarks Cykle Union har sammen med Vejle Kommune og Give Cykelklub valgt at udskyde DM i landevejscykling – og der arbejdes på at finde en ny dato senere på året.

I en tid med stor usikkerhed om, hvordan forbuddet mod større arrangementer skal forstås, har DM-arrangørerne besluttet at udskyde DM – det sker ikke mindst af samfundshensyn og af hensyn til ryttere, teams og alle omkring de danske mesterskaber.

”DM er en folkefest, og interessen er vokset enormt de seneste år ikke mindst på grund af de mange danske WorldTour-stjerner og stærke hjemlige hold. Derfor hænger det ikke sammen at forsøge at presse en så stor begivenhed ned i andre rammer i juni måned. Vi går ikke på kompromis med sikkerheden og ønsker hverken at udsætte borgere, fans, frivillige eller ryttere for smitterisiko,” fastslår Danmarks Cykle Unions formand, Henrik Jess Jensen, der også takker Vejle Kommune og Give Cykelklub for engagement, professionalisme og stor fleksibilitet i en svær situation.

I Give Cykelklub er formand Kurt Gjødsbøll helt enig i beslutningen om at udskyde DM. Gjødsbøll er glad for den store støtte, han har oplevet fra både kommunen, byens borgere og virksomhederne i lokalområdet, og han håber, at der vil være forståelse for, at arrangementet må vente lidt endnu.

”Vi har arbejdet hårdt i mere end et år på at skabe et godt DM, og det skal være nogle fantastiske dage, som både ryttere, frivillige, publikum og alle i Give husker i mange år. Den lokale opbakning er meget stor, og hele byen glæder sig, så selvfølgelig venter vi, til myndighederne siger, at det er sikkert for alle at deltage i arrangementet,” fortæller Kurt Gjødsbøll.

DM-ruterne sender rytterne rundt i hele Vejle Kommune, og derfor er beslutningen den eneste rigtige siger viceborgmester Dan Arnløv, som stadig ser frem til at få DM til området på et senere tidspunkt.

”Både kommunen, klubben og Danmarks Cykle Union har gennem hele forløbet naturligvis prioriteret samfundshensyn, sundhed og sikkerhed over alt andet, og derfor er jeg meget glad for muligheden for at flytte DM, for vi har set meget frem til vores folkefest i Give og til at vise kommunens fantastisk cykelterræn frem,” siger Dan Arnløv.

DM i landevejscykling skulle have være afholdt i Give d. 18.-21. juni 2020. Danmarks Cykle Union vil nu undersøge mulighederne for at finde en anden dato, som både imødekommer de danske sundhedsmyndigheders påbud og anbefalinger og tager hensyn til UCI’s internationale løbskalender.