Lørdag og søndag bliver de danske mesterskaber i XCO afviklet i Vejle.

For blot tre uger siden blev de danske mesterskaber i XCM afviklet i Viborg, hvor Annika Langvad og Sebastian Fini tog DM-titlerne. I weekenden skal de danske mestre findes på den korte distance, når XCO-mesterskaberne afvikles.
XCO er sportens mest prestigefyldte titel, da disciplinen også er på OL-programmet, og derfor er der også ekstra kamp om laurbærrene. Hele toppen af den danske elite kommer til start.
”Alle de bedste ryttere kommer til start, så det bliver nogle spændende danske mesterskaber,” forklarer landstræner Mads Bødker.

Hos kvinderne kommer Annika Langvad, Caroline Bohé og sidste års vinder Malene Degn til start. Her forventes det, at det bliver de tre ryttere, som kommer til at slås om guldmedaljen.

”Annika har nok favoritrollen, men både Caroline og Malene har kørt godt i de få løb, som de i år har kunnet starte i. Annika er ikke selvskrevet til at vinde, men selvfølgelig har hun favoritrollen,” vurderer Mads Bødker.

”Det er både en fysisk og teknisk udfordrende rute. Ruten er på fuldt internationalt niveau.”
Efter kvindernes løb kører herreeliten, hvor der er lagt op til DM-revanche imellem Sebastian Fini og Simon Andreassen.
”I herreelite bliver det Simon og Sebastian, der skal kæmpe om mesterskabet. De er begge to nærmest i deres bedste form, som de nogensinde har været i. Så det kommer til at blive en kamp på et meget højt niveau. Hvem der trækker det længste strå? Det ved jeg faktisk ikke,” konkluderer landstræneren og fortsætter:

”Det bliver nok ikke så taktisk, det bliver nok mere et spørgsmål om, hvem der kan knække den anden.”

Efter DM fortsætter de bedste danske ryttere videre til Tjekkiet, hvor de i den kommende uge skal køre World Cup i Novo Mesto.

Sendes på TV
MTB DM sendes på TV søndag kl. 20.00 på SPORT LIVE.

TV-kanalen findes i TV-pakkerne YouSee, Canal Digital, Stofa og Waoo. Kanalen kan vælges enten som tilvalgskanal, i en bland-selv eller vælg-selv pakke.

Se mere på https://www.sport-live.dk/programoversigt


Program
Dame Elite + Junior lørdag kl. 10:30
Herre Elite lørdag kl. 12:30

Læs mere om arrangementet, starttider og startlister
https://www.sportstiming.dk/event/7758