Guldsøndag: Julie Leth og Amalie Dideriksen gentog bedriften fra 2018 og sikrede sig EM-guld i parløb - og blot en time senere gjorde Lasse Norman Hansen og Michael Mørkøv dem kunststykket efter.

Den sidste EM-dag på banen i Apeldoorn blev endnu en dansk fest, da både herrerne og kvinderne vandt guld i OL-disciplinen Madison - på dansk parløb - og i begge tilfælde skete det efter præstationer, hvor de danske ryttere både i styrke, teknik og taktisk forståelse overmatchede konkurrenterne.

Julie Leth og Amalie Dideriksen skulle forsøge at forsvare EM-guldet fra sidste år, men de var oppe mod verdensklasse-par som Hollands Amy Pieters & Kirsten Wild og Storbritanniens Katie Archibald & Laura Kenny, og hvor sidstnævnte par gav fuld gas fra starten, lagde danskerne mere konservativt ud.

Halvvejs i et meget taktisk præget løb stod det klart, at ingen par ville kunne tage en omgang på feltet, og at pointspurterne ville blive afgørende - og da Leth & Dideriksen på skift kørte sig i pointene, blev det også klart, at Danmark kunne blande sig i medaljestriden.

Et afgørende moment kom, da det danske par vandt fjerdesidste spurt uden point til Holland og Storbritannien, og den føring forsvarede Leth & Dideriksen helt til mål, hvor Dideriksen med en andenplads i sidste spurt sikrede det danske guld med samlet 33 point foran briterne med 31 point og hollænderne med 23 point.

Hos herrerne var Lasse Norman Hansen og Michael Mørkøv blandt favoritterne, og løbet udviklede sig til en sand magtdemonstration fra det danske stjernepars side.

Tyskerne indledte løbet ekstremt offensivt og lagde sig hurtigt i front, men Danmark, Holland og Frankrig holdt snor i det tyske par, og især Norman & Mørkøv signalerede kontrol og overblik.

I løbets finale viste det danske par så for alvor, at de uden sammenligning var banens stærkeste, og med næsten fuld gevinst i løbets fem sidste spurter sluttede Norman & Mørkøv med hele 52 point - hele 15 point foran både tyskerne og hollænderne, hvor sidstnævnte placerede sig bedst i sidste spurt og dermed tog sølvet.

På godt en time havde Danmark fået fire nye europamestre fordelt på to par - en enestående bedrift!