De danske MTB-ryttere indledte World Cup-sæsonen med forrygende præstationer og hele to sejre på de krævende ruter i Stellenbosch, Sydafrika.

Landstræner Mads Bødker var optimistisk før lørdagens World Cup-afdeling, og den slagkraftige danske trup overgik både forventninger og forhåbningerne. Resultaterne bekræfter, at dansk MTB er inde i en rivende udvikling - og at de mange talentfulde ryttere har bidt sig fast i den absolutte verdenselite. 

Annika Langvad tog sin femte World Cup-sejr efter en hård duel med den tidligere verdensmester Pauline Ferrand Prevot, hvor den danske verdensstjerne dog både fysisk og mentalt var den stærkeste og kørte et nærmest perfekt disponeret løb.

I kvindernes U23-klasse var Malene Degn i fuld kontrol fra start til slut og henviste stensikkert den regerende verdensmester, Sini Frei, til andenpladsen. Samtidig fik det unge stortalent Caroline Bohé en drømmestart i U23-klassen med en imponerende 6.-plads på trods af en uheldig start, hvor hun blev fanget bag en rytter og kom sidst af sted.

I herrernes U23-løb viste Simon Andreassen, hvilken ufattelig styrke og vilje han er besiddelse af, da han trods problemer med ryggen fik kæmpet sig i mål på 4.-plads - en stor præstation med tanke på hans voldsomme styrt i sidste uge. Også her var to danskere i top ti, da Jonas Lindberg fuldendte den store danske indsats med en flot 9.-plads. 

Sebastian Fini Carstensen fik ikke den debut i herrernes eliteklasse, som han kunne have ønsket sig, og endte som nummer 61 - men der er ikke tvivl om potentialet, så når støvet har lagt sig, og han har vænnet sig til konkurrencen i eliterækken, er der uden tvivl også mulighed for store resultater fra hans side.

Det blev en stor dansk MTB-weekend, der lover godt for resten af sæsonen!