Selvom coloQuick Cycling lørdag sikrede sig et sæt flotte sølvmedaljer ved DM i holdløb, virkede holdet opsat på at tage revanche, da anden afdeling af årets DEMIN Cup blev kørt søndag - og det projekt mere end lykkedes for det tempostærke nordjyske hold.

Nyborg CK var var vært for CarPeopleløbet 2019, der ikke kun var den anden af i alt fire afdelinger i dansk cykelsports superliga - DEMIN Cup - men også var en optakt til DM om to uger, og det blev et hårdt kørt løb, hvor holdene havde svært ved at lave en afgørende forskel på de snoede fynske landeveje.

Både Riwal-Readynez, kontinentalholdene og de stærkeste DCU-hold neutraliserede gang på gang hinanden i forskellige udbrudskombinationer, og i finalen havde coloQuick held til at kontrollere løbet og styre det frem mod en samlet spurt. I spurten havde coloQuick ikke blot det stærkeste leadout, men formåede at sende både Rasmus Lund og Frederik Rodenberg over stregen foran foran Michael Carbel fra Team Waoo.

Og cheflandstræner Anders Lund var tilfreds med både niveau og den måde, holdene forsøgte at udfordre og tage ansvar:

"Selvom det blev en taktisk affære, var det stadig et slidsomt løb, hvor rytterne var tydeligt mærkede efter målstregen. Kampen mellem de kontinentale hold og Riwal formede naturligvis løbet, men det var opløftende at se et højt niveau blandt de danske DCU-hold, der flere gange lukkede stærke udbrud," siger Anders Lund.

Han peger også på, at det er med til at give bedre cykelløb, at holdene både går efter prestigen i det enkelte løb og i den samlede stilling.

"Det er også meget positivt, at holdene også går efter sejren i det enkelte løb, så det ikke udelukkende bliver et takisk spil om førertrøjen i DEMIN Cup, selvom den naturligvis er vigtig," fastslår cheflandstræneren.

Andreas Stokbro var ikke var til start, fordi han kørte Belgien Rundt, og derfor måtte han aflevere førertrøjen til Nicklas Amdi Pedersen fra BHS-Almeborg-Bornholm, der blev nummer to i første afdeling i Herning og søndag sluttede på en flot fjerdeplads. Tredje afdeling af DEMIN Cup køres 11. august i Holbæk.

Se den samlede stilling i DEMIN Cup 2019 her