I disse dage køres EM i banecykling i Grenchen, Schweiz. Danmark er naturligvis repræsenteret og deltager med nedenstående ryttere:

Herre:
Holdløb:
Rasmus Lund, Matias Malmberg, Carl-Frederik Bevort, Tobias Aagaard
Omnium:
Matias Malmberg
Parløb:
Matias Malmberg & Frederik Wandahl
Pointløb:
Carl-Frederik Bevort
Scratch:
Tobias Aagaard
Udskilningsløb:
Robin Skivild
4 km. individuelt forfølgelsesløb:
Robin Skivild

Om udtagelsen af ryttere siger assisterende banelandstræner Martin Lollesgaard:
”Vi er kommet til EM med et ny sammensat hold. Efter OL i Tokyo er mange af de rutinerede kræfter gået på landevejen for at afslutte sæsonen der. Derfor har vi valgt at lave en form for generationsskifte og satser her på de unge talenter, sammen med Rasmus Lund fra OL truppen. Rasmus får her den vigtige funktion som kulturbærer. Derfor er resultatet meget svært at spå om. Vores primære mål er at køre nogle gode løb og have dette EM som et punkt at starte fra, med denne nye gruppe. Forhåbentligt bliver vi udsat for en masse situationer der presser os til det yderste og som vi kan lære en masse af. Kort og godt skal vi turde at lave fejl og turde at køre helt til grænsen af vores ydeevne. Hvad der må komme af resultater, er derfor en bonus i denne omgang. Gældende for herrerytterne skal dog nævnes, at de har haft en superflot tilgang til træningerne og optakten til EM - alle mand er topmotiverede” Slutter Martin Lollesgaard.

I forhold til dameryttere er der deltagelse af de to rutinerede ryttere, nemlig Amalie Dideriksen der stiller til start i Omnium, ligesom hun sammen med Julie Leth stiller op i parløb.

Om de to stærke dameryttere siger Mathias Møller Nielsen, Kvindelandstræner: ”generelt har vi haft en lidt kortere optakt til EM sammenlignet med de tidligere år inden OL. Derfor forventer jeg heller ikke, at Amalie og Julie rammer samme høje niveau som ved OL. Begge ryttere har dog efterhånden så meget klasse, at vi sigter efter at få en medalje med hjem. De fleste nationer kommer med et nyt kuld af ryttere, så det er svært at spå om det generelle niveau i feltet. Dog kommer briterne og italienerne højst sandsynligt med et stærkt par i parløbet. Her skal vi køre op til vores absolut bedste for at slå dem”, konstaterer Lollesgaard.

Du kan se det fulde program for EM på dette link