Landsholdet i mountainbike er draget af sted mod Portugal, hvor der i weekenden skal køres EM i XCO.

Ungdomslandstræner Benjamin Justesen har udtaget et hold af U19-ryttere, som skal repræsentere Danmark ved det forestående EM. Målet er i denne omgang erfaring og med lidt held en top-20-placering for både kvinder og herrer. Der er særligt store forhåbninger til Gustav Heby Pedersen, som landstræneren håber, kan vinde sin klasse.

Holdet består af:
U19 kvinder:
Julie Lillelund (Racing Bjerringbro)
Olympia Norrid-Mortensen (Holte MTB Klub)

U19 herrer:
Gustav Heby Pedersen (Aalborg Mountainbikeklub)
Hector Glud Hjorth (Roskilde Mountain Bike Klub)
Mikkel Lose (Holte MTB Klub)
Kristoffer Andersen (Skovlyst MTB)

Også U23-holdet er repræsenteret ved det forestående EM. Her har Mads Bødker udtaget Sofie Heby Pedersen og Tobias Lillelund. Oliver Sølvhøj måtte desværre melde afbud til EM, da han brækkede hånden kort inden afrejsen.
Både Sofie Heby Pedersen (Aalborg Mountainbikeklub) og Tobias Lillelund (Racing Bjerringbro) kørte et stærkt elite-DM, hvor de begge vandt sølv i XCO-disciplinen. Ifølge landstræner Mads Bødker har Sofie Heby Pedersen et niveau, der gør, at hun kan køre med om medaljerne. Tobias Lillelund bliver ved med at overraske positivt, og præstationen ved DM var endnu et skridt i den rigtige retning. En top-10-placering virker derfor realistisk for ham.
EM-holdet deltager også i Team Relay, hvor holdet skal bestå af tre kvindelige og tre mandlige ryttere. Som udgangspunkt skal man stille med to juniorer, to U23'ere og to eliteryttere på holdet. Der er dog ikke udtaget nogen eliteryttere til EM, og derfor kommer holdet i stedet til at bestå af fire juniorer og to U23'ere.
"Historisk set har vi altid klaret os godt i stafetten, og på en god dag kan vi med lidt held køre med om medaljerne," udtaler landstræner Mads Bødker.