Lørdag indledes DEMIN Cup 2019 med en klassiker i dansk cykelsport - Kel-Berg Grand Prix Herning eller "En forårsdag på heden" er et af de mest spektakulære endagsløb i Danmark, og igen i år er der både en Flandern-stjerne og de bedste ryttere fra de hjemlige hold på startlisten.

Rammerne for årets første afdeling af DEMIN Cup bliver ikke flottere. Kel-Berg Grand Prix Herning køres som altid på den midtjyske hede og er kendt for de mange grusvejspavéer, som giver et unikt og uforudsigeligt cykelløb, der leder tankerne hen på store løb som Strade Bianche og Paris-Roubaix.

For landstræner Anders Lund er løbets betydning kun vokset de senere år, og han glæder sig til et af de store hjemlige slag:

"Det er et af de største danske løb på kalenderen, og det er ekstra vigtigt, fordi det er det første store møde mellem de danske kontinental- og nu prokontinentalhold. Som landstræner får jeg absolut også nogle brugbare svar, fordi det er et løb, der har internationalt niveau, og så er TV-dækningen naturligvis med til at sætte rytterne endnu mere op," siger Anders Lund.

Godt 30 km af de knap 200 km udgøres af gruspavéer, der sammen med vinden ofte er med til at lægge pres på feltet, og resultatet er altid et spændende og hektisk cykelløb. Også i år er flere WorldTour-navne til start - Rasmus Byriel Iversen fra Lotto Soudal har meldt sin ankomst, og så byder årets GP Herning på et gensyn med Deceuninck-QuickSteps Kasper Asgreen, som sidste år blev nummer seks i løbet - og selvom den danske stjerne har været meget synlig i forårets store, internationale klassikere, betyder GP Hernings format, at han nødt til alliere sig med andre i feltet for at kunne køre med om sejren.

”De danske hold og ryttere kører stærkt. Man kunne se sidste år med både mig og Mads Pedersen, som har kørt nogle år på WorldTouren, at det var ikke, fordi vi bare kunne køre væk, som det passede os. Det er sgu hårdt nok, så jeg skal nok også lige have heldet på min side,” siger Kasper Asgreen til Frederik Zeuner fra Kel-Berg GP Herning.

Der er præsentation af holdene på Torvet i Herning kl. 9.30 og start kl. 10.20.

Kel-Berg Grand Prix Herning vises på TV2 Sport og TV2 Play live fra 11.30

Læs mere om DEMIN Cup her