Søndag den 26. juni blev der afholdt DM i linjeløb på en teknisk svær rute. Dagens 4 klasser blev udsat for hårdt cykelløb og ikke mindst en finale med bulder og brag.

Juniorherrerne måtte stå tidligt op, da den neutrale start gik kl. 8.15. De blev sendt ud på 127,2 km, der sluttede med en krævende rundstrækning rundt i Aalborg. De to holdkammerater Henrik Breiner Pedersen og Theodor Storm kørte sammen mod målet og måtte til sidst spurte om sejren. Det var dog Henrik Breiner Pedersen, der havde de hurtigste ben, og dermed kunne han bytte enkeltstartens sølvmedalje ud med en guldmedalje.

Podiet for junior herrer:
Henrik Breiner Pedersen (Team NPV Carl Ras, Roskilde Junior)
Theodor Storm (Team NPV Carl Ras, Roskilde Junior)
Mads Landbo (Tscherning Cycling Academy)

Junior-kvinderne kæmpede også bravt ude på den spændende rute, og her kunne Solbjørk Minke Anderson til sidst lade sig hylde på podiet iklædt dannebrogstrikoten.

Podiet for junior kvinder:
Solbjørk Minke Anderson (Team RYTGER powered by Carl Ras Junior)
Victoria Lund (Team RYTGER powered by Carl Ras Junior)
Ida Mechlenborg Krum (Team Nyt Syn powered by Fialla - Dame)

Hos elitekvinderne var der længe en god kamp mellem Cecilie Uttrup Ludwig, Emma Norsgaard Bjerg og Amalie Dideriksen, men da Cecilie Uttrup Ludwig satte sit angreb ind, var hun ikke til at hente igen. Cecilie Uttrup Ludwig fandt hurtigt rytmen og var helt klart i sit rette element, på rundstrækningens stejle stigninger, og hun kunne derfor køre i mål i ensom majestæt og træde op på podiet, som en synlig rørt danmarksmester, for at blive iklædt det hun selv kaldte: ”feltets smukkeste trøje”.

Podiet for elite kvinder:
Cecilie Uttrup Ludwig (FDJ-Nouvelle Aquitaine-Futuroscope)
Emma Norsgaard Bjerg (Movistar Team Women)
Amalie Dideriksen (Trek-Segafredo Women)

Dagens ’grand finale’ bød på en utroligt varm og solrig dag til cykelløb, og på Skovbakkevej, rutens stejleste stigning, var der tilskuere i hobetal, som var klar til at huje og klappe på de mange ryttere. Eliteherrerne måtte forcere den stejle stigning hele syv gange, og for hver omgang faldt flere ryttere fra. Med kun få omgange tilbage åbnede himlen sig med bulder og brag, så ale fik inden grad noget for pengene. Det kunne dog ikke ødelægge løbet for Alexander Kamp, som kørte fra forfølgerne og dermed kørte over målstregen i ensom majestæt. Dermed henviste han Mads Pedersen og Mikkel Honoré til kampen om anden- og tredjepladsen.

Podiet for elite herrer:
Alexander Kamp (Trek-Segafredo)
Mads Pedersen (Trek-Segafredo)
Mikkel Frølich Honoré (Deceunick Quick - Step Floors)

DM i Mountainbike XCC
Søndag blev der også afviklet DM i XCC (Short track). Det var atter Stendalen i Rold Skov, der dannede rammen om DM i XCC, som blev afholdt på en yderst kompakt og tilskuervenlig facon.
Her kåres kun i eliteklasserne, øvrige klasser betragtes som uofficielt DM
De nykårede Danmarksmestre blev:

Elite herre:
Jonas Lindberg (Solbjerg IF MTB)
Sebastian Fini Carstensen (Team KMC ORBEA)
Simon Andreassen (Cannondale Factory Racing)

Elite kvinder:
Caroline Bohé (Ghost Factory Racing Team)
Sofie Heby Pedersen (Aalborg Mountainbikeklub)
Malene Degn (Team KMC ORBEA)