I weekenden blev de to UCI-landevejsløb GP Herning og Fyen Rundt kørt.

Lørdag blev det ikoniske løb Grand Prix Herning kørt. Siden starten tilbage i 1992, har løbet været kendt som ”En forårsdag på heden”, ofte med sammenligning til Paris-Roubaix eller det Italienske Strade Bianche på grund af de støvede veje. Og i 2023 var støvet i den grad en udfordring. På de 16 grus strækninger, med en samlet længde på 28 kilometer, blev cykler, ryttere, motorcykler, service- og øvrige kortegebiler i den grad udsat for en strabadserende dag på kontoret. Men det så ikke ud til at røre den stærke landsholdsrytter Mathias Norsgaard, der i ensom majestæt krydsede målstregen i det traditionsrige løb GP Herning.
Det danske Landshold viste sig flot frem på de støvede midtjyske veje, hvor også den populære Michael Valgren Hundahl markerede sig i dette sit første løb i Danmark efter styrtet sidste år. I opløbet spurtede han sig til tredjepladsen, hvor han lige akkurat blev slået af Rasmus Bøgh Wallin (Restaurant Suri-Carl Ras).

Det er således andet år i træk, at landsholdet tager sejren i GP Herning. Sidste år var Andreas Stokbro den første til at krydse målstregen.

Podiet så således ud:
Mathias Norsgaard Jørgensen (Det danske landshold)
Rasmus Bøgh Wallin (Restaurant Suri - Carl Ras)                     
Michael Valgren Hundahl (Det danske landshold)

Du kan finde øvrige resultater fra GP Herning HER

Søndag gjaldt det så Fyen Rundt
.
Et legendarisk løb, afviklet siden 1894 og er dermed verdens tredje ældste af sin slags.

Ved starten i Middelfart var det danske landshold også at finde på startstregen. Og som ved GP Herning var også de danske kontinentalhold til start, sammen med en række udenlandske konti teams. Også rytterne på de stærke danske klubhold havde set frem til endnu en dag i sadlen.
På startlisten stod også det norsk-danske UNO-X Dare Development Team, hvor Lasse Normann Hansen var udset til at forsøge sig i spurten, her skulle holdkammeraten Carl-Frederik Bévort køre leadout for Lasse Normann Hansen. Den leadout lykkes så godt, at Bévort satte et tempo i spurten, som ingen kunne følge med til, så han endte med at krydse stregen først og kunne dermed indtage sejrsskamlens øverste trin.

Podiet i Middelfart så således ud:
Carl-Frederik Bévort (UNO-X Dare Development Team)
Nicklas Pedersen (Team ColoQuick Cycling)
Alexander SALBY (Det danske landshold)

Du kan finde øvrige resultater fra Fyen Rundt HER