De danske U23-herrer blev nummer to på lørdagens holdtidskørsel ved Nations' Cup-løbet ORLEN Nations Grand Prix - og søndag vandt Andreas Kron anden etape og blev samlet nummer to i løbet. Dermed fører Danmark årets Nations' Cup. 

Cheflandstræner Anders Lund havde store forventninger til det tempostærke danske U23-landshold før lørdagens holdtidskørsel i Polen, og de forventninger blev til fulde indfriet, da de danske herrer kun måtte se sig slået af Frankrig.

Den flotte holdpræstation gav de danske ryttere et godt udgangspunkt for den kuperede anden etape - og U23-landsholdet satte for alvor franskmændene under pres og var ved at rydde bordet efter en flot og offensiv holdpræstation, der altså blev kronet med etapesejren.

Det var da også en tilfreds cheflandstræner, der søndag kunne gøre status efter femte afdeling af årets Nations' Cup:

“Vi vidste fra holdløbet, at Kron har ramt topformen og var vores bedste chance på bjergetapen. Holdet kørte offensivt og disciplineret for Kron, og det lykkes at skabe det cykelløb, vi ønskede. Kron endte med at køre alene de sidste 5 kilometer opad. Det er en meget stor sejr,” fastslår Anders Lund.

Andreas Krons samlede andenplads betyder også, at Danmark nu er i front for U23-herrernes Nations' Cup foran store cykelsportsnationer som Tyskland og Storbritannien.