Weekenden lørdag den 6. marts – søndag den 6. marts har stået i cyklingens tegn, da europæiske beslutningstagere fra cykelverdenen var samlet i Odense til UEC’s årlige kongres.

Kongressen for Det Europæiske Cykelforbund UEC skulle allerede have været afholdt i Odense sidste år, men her blev kongressen afviklet online.

Der var således lagt op til en spændende weekend og ikke mindst en indholdsrig kongres, hvor repræsentanter fra  mere end 40 forskellige lande nu havde mulighed for at mødes fysisk efter to års aflysning af kongressen.

Danmarks Cykle Unions formand Henrik Jess Jensen, var i sin egenskab som vice præsident i UEC, dansk vært for weekenden og han bød sammen med præsidenten for UEC, Enrico Della Casa, de mange delegerede, samt UCIs præsident David Lappartient, velkommen til H.C. Andersens Odense.

Lørdag var der besøg på velodromen Thorvald Ellegaard Arena, hvor ledere og frivillige fra Cykling Odense præsenterede deltagerne for den odenseanske cyklearena og historien om, hvordan den anvendes til såvel afvikling af mindre nationale og nordiske mesterskaber som til opdragelse og påvirkning af byens børn til en tilværelse på den to-hjulede. Ikke mindre end 7000 odenseanske skoleelever er årligt igennem cykelskole under taget i Thorvald Ellegaard Arena. Og det er faktisk med til at skabe grundlag for en massiv talentudvikling i den lokale klub Cykling Odense.

På kongressen var krigen I Ukraine naturligvis også et samtaleemne og med et ønske om at hjælpe de Ukrainske atleter, har den europæiske cykelunion UEC nu oprettet en fond, hvor ukrainske ryttere kan søge støtte efter Ruslands invasion af landet. UEC har afsat 100.000 euro og da indsamlingen foregår som crowdfunding har alle mulighed for at bidrage.

Målet er at støtte og yde hjælp til den ukrainske cykleunion og til de unge talenter, der gennemlever denne forfærdelige situation. Flere nationale forbund er allerede involverede i at hjælpe ukrainske atleter. Lige nu er der således ukrainske cykelryttere i Tyrkiet, Polen, Schweiz og Italien.

Se mere om indsamlingen her:
https://www.uec.ch/en/actu/205/uec-fundraising-to-support-ukraine

Sport Event Denmark, Destination Fyn og Odense kommune havde sammen skabt fundamentet, der gjorde gennemførslen af kongressen mulig i Odense. Dette med henblik på dels at sætte Fyn på verdenskortet, men ikke mindst også, som Sport Event Denmark udtrykker det, er kongressen et udstillingsvindue for den danske satsning på cykling.