Københavns BMX Klub lagde lørdag bane til dette års DM, og trods et regnfuldt og koldt vejr blev der vist stærk kørsel fra alle de danske junior- og eliteryttere.

I Elite Women var Simone Tetsche Christensen hjemme på visit fra Schweiz, og det var da heller ikke overraskende, at den danske stjerne for tredje år i træk fik hængt DM-guldmedaljen om halsen, da dagen var ovre. Mesterskabet var samtidig Simones 8. i Elite Women, og dermed overgår hun nu OL-deltageren fra 2008 Amanda Sørensen med flest danske mesterskaber i klassen.

Elite Men-klassen var også en gentagelse af tidligere år, da Jimmi Therkelsen ligeledes vandt sit tredje danske mesterskab i træk. Therkelsen var stærkest hele dagen, og trods en godt kørende Kasper Olsson var den forsvarende mesters titel aldrig rigtigt i fare.

I juniorklasserne blev der dog kåret nye danske mestre. I Junior Women stod kampen mellem Malene Kejlstrup og Rikke Balle, hvor Kejlstrup viste det høje niveau, der tidligere i år har ført hende til internationale sejre, og hun tog overbevisende sin første danske meserskabstitel i en championshipklasse.

Junior Men-klassen så på forhånd ud til at kunne blive en tæt duel mellem Simon Højsgaard og Jakob Sardag. Højsgaard viste dog stærk og stabil kørsel dagen igennem og sikrede sig ligeledes sit første danske mesterskab i en championshipklasse.

Næste mål for de nye danske mestre bliver EM i Valmiera, Letland i den kommende weekend.