I weekenden løb årets store internationale BMX-konkurrence på dansk grund af stablen, da Københavns BMX var vært for Nordisk Mesterskab - og med 435 deltagere, høj sol og en bane, der aldrig havde været hurtigere, var der lagt op til et brag af er mesterskab.

I Junior Men-klassen dominerede de danske ryttere, og især de to førsteårs juniorer Simon Højsgaard og Jakob Sardag skilte sig ud allerede i de indledende runder med gode dueller. I finalen var der dog ingen tvivl om, at Højsgaard var kommet for at vinde, og han tog starten og så sig aldrig tilbage - og det endte med et rent dansk podie, hvor Magnus Nielsen og Jakob Sardag blev henholdsvis nummer to og tre.

Hos Junior Women kunne ingen hamle op med den danskboende newzealænder Baylee Luttrell, men Rikke Balle endte med medaljen og titlen som nordisk mester, da Luttrell ikke er fra Norden. Simone Tetsche Christensen var uden konkurrence i Elite Women og kunne koncentrere sig om at køre tre stærke omgange på supercross-banen som forberedelse til EM i den kommende weekend.

I Elite Men var der foruden de nordiske lande stærk tysk deltagelse, men det så længe ud til at være de to danske EM-ryttere Andreas Wöhlk og Jimmi Therkelsen, der skulle kæmpe om sejren. Therkelsen vandt alle sine indledende runder og lignede en, der ikke ville lade andre tage sejren på hans hjemmebane, men samtidig kørte Wöhlk uhyre hurtige tider, så der var lagt op til en brag af en finale. De to danskeres aggressive kørsel kostede dog i sidste ende podiepladserne, og tyske Luis Brethauer udnyttede situationen og tog sejren, mens svenske Filip Svanberg blev nummer to og danske Kasper Olsson kørte sig ind på tredjepladsen.

Stort tillykke til Københavns BMX for et fantastisk Nordisk Mesterskab - og tillykke til alle nordiske mestre i både Challenge og Cruiser.

Foto: Bauer Foto