Flot B&U DM på Stevns

I den forgangne weekend blev de danske mesterskaber på landevej for Børn og Unge afviklet i Store Heddinge.
Rytterne fra U11 og op til U17-alderen fik dermed mulighed for at køre cykelløb imod hinanden - trods COVID-19 har truet de danske cykelløb i 2020.

“Jeg synes selvfølgelig, det har været svært at arrangere, fordi der har været en masse COVID-19 restriktioner,” forklarer Henrik Bandsholm fra Sydkysten Cycling.

Derfor var det måske også lidt symbolsk, at arrangementet lørdag var præget af skyer og byger, men det velarrangerede arrangement blev søndag solbeskinnet.

“Vi ville gerne lave en kæmpe fest for rytterne og forældrene. Festen blev desværre ikke til noget grundet restriktioner. Start og målområde var et Elite DM værdig med tribune, startrampe og et helt lukket start- og målområde i de flotteste rammer i og omkring Store Heddinge by. Stevns kommune har virkelig været gode til at bakke os op,” tilføjer løbsarrangøren.

De unge cykelryttere kørte lørdag enkeltstart, mens der søndag blev kørt de danske mesterskaber i linjeløb.

“Vi havde stor opbakning fra hele landet, så det blev et vellykket arrangement. Vi fik ros af kommissærerne og DCU. Vi har haft et godt samarbejde med DCU, og vi har fået det, som vi har bedt om til at lave et godt arrangement.”

“Vi vil gerne lave noget endnu større i fremtiden,” slutter Henrik Bandsholm.

I næste weekend køres der Master DM og U23 DM arrangeret af Hvidovre Cykle Klub i samarbejde med DCU og Stevns Kommune. Arrangementet bliver afviklet i Rødvig Stevns.