På trods af de begrænsninger, som Corona pandemien fortsat påfører sporten, så havde Holbæk Cykelsport, i samarbejde med Holbæk Kommune, lagt sig i selen for at give de mange deltagende ryttere en fantastisk dag på vejene omkring Mørkøv.

I denne tid er det ikke verdens nemmeste sag at afholde cykelløb. Men det afholdte ikke Holbæk Cykelsport, for at præsentere årets første cups i den forgangne weekend.
Og med vejrguderne taget i ed, så blev det en skøn dag med masser af godt cykelløb på de midtsjællandske veje. Stort set alle klasser havde mulighed for, indenfor forsamlingsloftets begrænsninger, at stille til start over dagen. Nærmeste sammenligning er vel egentlig når køerne lukkes på græs – dagen lang stod forventningsfulde ryttere klar i startboksen. Nu er sæsonen for alvor i gang.

Da U19 feltet fortsat er underlagt restriktioner, var Uno-X Cuppen opdelt i to separate felter hvorfor der ikke her tildeles Cup point.

Til gengæld er der ikke restriktioner på eliteklasserne. Her blev der kørt første afdeling i de to A klasser, hhv. Dame A, der dystede i Ladies Cup og Herre A der kørte første afdeling af Demin cuppen.

I ladies cup deltog størsteparten af de danske kvinderyttere. I A klassen alene dystede alt 29 ryttere på vejene omkring Mørkøv. I en spurt fandt Marita Jensen fra Team ABC Dame Elite det tråd der bragte hende på øverste trin på podiet og dermed bærer hun den gule Uno-X førertrøje.
Hun blev flankeret af løbets nummer to og tre, holdkammeraterne Mia Sofie Rützou og Ellen Hjøllund Klinge, begge fra Cykling Odense.
Landstræner Tayeb Braikia giver kvinderytterne disse ord med på vejen:Lige som rytterne havde jeg set frem til første afdeling af Ladies Cup 2021, og jeg glædede mig først og fremmest over, at vi i Danmark lige nu kan samle så mange ryttere indenfor kvindecykling. I hverken Dame A eller Dame B/U19P felterne var resultaterne overraskende, for både Team ABC Ladies, Cykling Odense og Ordrup CC er stærkt repræsenteret i denne sæson, og det samme er Team RYTGER powered by Cykeltøj-Online.dk og Give Cykelklub hos U19P, som i denne afdeling kæmpede mod mange stærke Dame B ryttere. I løbene blev det tydeligt over hele dagen, at rytterne lige skal se hinanden an i de første løb, inden de tør risikere at åbne løbene tidligt. Jeg glæder mig allerede nu til anden afdeling i Nyborg den 12. juni, hvor vi forhåbentlig ser ét felt på omkring 70 ryttere’.

Demin cuppen  er den landsdækkende cup, som gennem sæsonen, køres over fire afdelinger.
A klassen er ikke underlagt restriktioner, så i alt 184 ryttere fra den danske elite havde fundet vejen til Mørkøv. Efter 164 kilometer skulle afgørelsen findes i en massespurt og her så formstærke Anders Foldager sin mulighed og det gav pote. På podiet kunne disse tre ryttere hæve armene mod den blå himmel. Anders Foldager, Team Herning CK Elite, Alexander Salby, Team ColoQuick og Joshua Amos Gudnitz, BHS – PL Beton Bornholm.

Landstræner Anders Lund havde følgende kommentar til A klassens første afdeling af Demin Cuppen: Først og fremmest var det en festdag for dansk cykelsport at kunne gennemføre et stort arrangement med en masse cykelløb. For herre eliten er årets første Demin Cup altid et vigtigt løb, hvor de interne styrkeforhold bliver udmålt mellem holdene. Den vigtigste konklusion efter løbet var, at det samlede niveau er rigtig højt. Tilbage står at styrkeforholdet mellem de danske teams langt fra er afklaret, og at Demin Cuppen derfor stadig er helt åben’ slutter Anders Lund.

I Uno-X cuppen/19 klassens to felter blev podie pladserne fordelt således:
Gruppe 1
Carl Frederik Bevort, Team ABC junior, Frederik Bjørn Sørensen, Team NPV - Carl Ras Roskilde Junior og Kevin Biehl, Team Vifra Kvickly Odder Junior.

Gruppe 2
Frederik Lykke, Team Mascot WorkWear, Malte Hellerup, Team Mascot WorkWear og Noah Borgen Morell, Team Fri BikeShop - Zealand Cycling

Næste gang der køres Demin, ladies og Uno-X Cup er 12. juni i Nyborg.