Jonas Lindberg satte lørdag en tyk streg under, at hans seneste resultater ikke har været tilfældige, da han med en imponerende tredjeplads i herrernes U23-løb tog sit første World Cup-podium på en meget vanskelig rute.

Jonas Lindberg er et af de største dansk MTB-talenter, hvilket han for alvor viste i dagens World Cup-afdeling i Tyskland. En i forvejen vanskelig rute blev ikke gjort mindre udfordrende af, at det blot 30 minutter før U23-herrernes start begyndte at regne, hvilket ændrede rutens beskaffenhed fuldstændigt - men de svære og nu meget glatte nedkørsler viste sig ikke at være nogen ulempe for Lindberg.

Selvom det danske stortalent ikke var forskånet for uheld - og et styrt på anden omgang kostede en ødelagt sko - formåede Jonas Lindberg altså at køre sig på podiet, og landstræner Mads Bødker var da også tilfreds efter løbet.

"Jonas mener ikke, at han kunne have vundet selv med en hel sko, men han kørte altså et meget klogt og veldisponeret løb," siger en smilende landstræner. 

Lindbergs tredjeplads i dag bringer ham også op på en samlet tredjeplads i World Cuppen inden tredje afdeling i Nove Mesto i næste weekend.

Simon Andreassen, der har være forfulgt af uheld hele året, kæmpede sig igennem løbet og sluttede som nummer 50 – og Mads Bødker er glad for den danske stjernes positive udvikling efter skader og sygdom.

"For Simon var det vigtigt at gennemføre. De mange uger uden reel træning kan ikke indhentes sådan lige, så hver en meter han cykler, bringer ham tilbage," understreger Mads Bødker.