For to uger siden triumferede Andreas Stokbro i U23’ernes Flandern Rundt, og i dag satte den talentfulde Riwal Readynez-rytter så et flot punktum for en fantastisk måned, da han vandt den danske nyklassiker Kel-Berg Grand Prix Herning 2019.

Danmarks bedste hjemlige ryttere leverede en intens og medrivende åbning på årets DEMIN Cup, der trods utallige angreb og udbrud endte i en sjælden massespurt på Torvet i Herning – og Andreas Stokbro viste, hvorfor han var udråbt til en af løbets forhåndsfavoritter, da han var klart hurtigst på stregen og henviste BHS-Almeborg Bornholms Nicklas Amdi Pedersen og coloQuick Cyclings Jacob Hindsgaul til henholdsvis anden- og tredjepladsen.

Igen i år var der WorldTour-ryttere på startlisten i Herning, og ikke mindst nummer to i årets Flandern Rundt, Kasper Asgreen, spillede en hovedrolle i det hektiske løb på heden – og da han godt inde i løbets sidste tredjedel kom væk fra feltet sammen med Torkil Veyhe og Niklas Larsen, så det ud til at være løbets afgørende udbrud. Men efter en Asgreen-punktering og en voldsom jagt fra især BHS-Almeborg Bornholm blev udbruddet hentet, alt blev nulstillet og løbet åbnede sig igen.

I finalen formåede en ny stærk gruppe med Frederik Rodenberg, Casper Folsach, Jonas Aaen, Emil Vinjebo, Magnus Bak Klaris, Christoffer Lisson og Martin Mortensen at rive sig løs, og de syv ryttere kom ind på rundstrækningen i Herning med et lille forspring, men samarbejdet fungerede ikke, og da Kasper Asgreen satte sig i front for en forfølgergruppe - som også havde deltagelse af Andreas Stokbro - blev hullet lukket.

Udbruddet smeltede sammen med forfølgergruppen til en 15-mands førergruppe, hvor Stokbro i sidste ende både havde det bedste overblik og de bedste ben i spurten og fortjent sejrede i det ikoniske forårsløb.

 Årets udgave af En Forårsdag På Heden var igen var med til at sætte en tyk streg under det tårnhøje niveau i dansk landevejscyklings superliga.

Andreas Stokbro kører dermed i gult, når anden afdeling af DEMIN Cup 2019 afvikles i Nyborg den 16. juni.

Se den samlede stilling her