Tirsdag fik Danmark endnu en udmærkelse ved VM i Bergen, da Fyn blev udnævnt til UCI Bike Region - en pris, som UCI tildeler byer eller regioner, der har gjort en særlig indsats for cyklingen, og som har evnen til at tiltrække og afvikle store UCI-events. 

Fortjent hæder

Fyns store indsats for at fremme cyklingen har fortjent resulteret i, at den smukke ø får UCI Bike Region-status, og UCI-præsident Brian Cookson kunne tirsdag aften lykønske Fyn og de øvrige fire prisvindere:

"De fem byer og regioner er lysende eksempler på, hvad der kan opnås. Vi ser frem til at promovere deres ambitiøse projekter og håber, at de vil inspirere andre lande til at udvikle cykel-venlige miljøer for deres lokalsamfund og besøgende," siger Cookson

UCI-events, cykelløb af høj klasse, 1.200 kilometer cykelvej, skræddersyede services for cykelturister i det sydfynske og supercykelstier i Odense er blot nogle af de elementer, som har været med til at overbevise UCI om, at Fyn fremover skal have lov at pryde sig med den fornemme regnbuefarvede etiket, UCI Bike Region.

"Vi er meget stolte over, at UCI har bidt mærke i, at vi på Fyn er i stand til at koble Sport Event Fyn og Sport Event Denmarks dygtige tiltrækningsarbejde med vores indsats på turismeområdet i form af Destination Fyns Bike Island-ambition," siger Jane Jegind, næstformand i Sport Event Fyn.

World Cup, VM og en lysende fremtid

Om præcis to måneder skydes en af UCI's helt store events i gang på Fyn, når Bogense er vært for Telenet World Cup i cyklecross, og om yderligere et års tid går det for alvor løs, når 2019-udgaven af VM i den actionprægede disciplin rykker ind på skrænterne ved den nordfynske havnefront med Kattegat som smukt bagtæppe.

http://ny.cyklingdanmark.dk/#/news/billetsalget-til-world-cup-i-cyklecross-er-aabnet-259004Og med den nye label tyder alt på, at fynboerne vil kunne se frem til endnu flere store internationale oplevelser i cykelsportens tegn.

"Det er virkeligt imponerende, at Fyn bliver tildelt den fornemme status som Bike Region af UCI. På den måde udmærker Danmark sig for alvor som et stærkt cykelland internationalt, og vores mulighed for at tiltrække store internationale events i fremtiden bliver klart bedre. København var jo den første Bike City i UCI-regi tilbage i 2007 og blev udnævnt i kølvandet på tildelingen af VM i landevejsløb. Nu følger Fyn flot efter med virkelig solid og ambitiøs strategi, der allerede er godt i gang med at blive udfoldet," fastslår DCU-formand, Henrik Jess Jensen.

Danmarks Cykle Union ønsker Fyn stort tillykke med den nye UCI-status.

SE UCI-FILMEN OM FYN HER