For godt et år siden sikrede Niklas Larsen dansk EM-sølv i U23-herrernes linjeløb i hollandske Alkmaar efter en flot holdindsats, og cheflandstræner Anders Lund tror på, at den U23-trup, han tager med til EM i Plouay i slutningen af august, igen kan køre med om medaljer.

Efter et langt og forsømt forår er der for alvor taget hul på en komprimeret cykelkalender for resten af 2020, og netop det ekstremt tætpakkede program betyder, at EM i år bliver uden dansk deltagelse i herreelitens løb og i enkeltstarterne. Til gengæld er der grund til at glæde sig over, at det danske U23-herrelandshold ser enormt stærkt ud - også selvom der ikke er en eneste genganger fra sidste års sølvvinder-hold.

En sæson uden cykelløb betyder naturligvis, at der er en masse ubekendte faktorer, og det gælder også årets EM, der er flyttet fra Italien til en kuperet rute i franske Plouay, men Anders Lund er optimistisk efter træningssamlingerne med U23-truppen – og det er især rytternes mentale styrke, der giver anledning til tro på et godt resultat.

“Det bliver årets første rigtige opgave, og jeg er selvfølgelig meget spændt på at se, hvor vi står. Men jeg er imponeret over, hvor disciplineret rytterne har tacklet en meget udfordrende sæson uden cykelløb, så jeg er egentlig ret fortrøstningsfuld,” siger cheflandstræneren.

Anders Lund mener også, det kan være en fordel, at løbet er blevet flyttet til et andet terræn, for det giver flere muligheder for at præge løbet på en måde, som ligger godt til de danske ryttere.

”Ruten passer os på papiret godt, og vi kommer til at være i offensiven og forsøge at skabe et hårdt cykelløb,” fastslår Anders Lund. 

Det danske landshold til U23-herrernes EM i linjeløb 27. august er:

Aksel Bech Skot-Hansen – coloQuick Cycling
Andreas Lorentz Kron – Riwal Readynez Cycling Team
Anthon Charmig – coloQuick Cycling
Frederik Irgens Jensen - BHS-PL Beton Bornholm 
Mads Østergaard Kristensen – coloQuick Cycling
Morten Hulgaard - Uno-X Pro Cycling Team