Det danske MTB-landshold viste gode takter og levede fuldt ud op til landstræner Mads Bødkers forventninger i Californien. 

Det unge danske MTB-landshold understregede det kolossale potentiale og især imponerede Sofie Heby Pedersen i damejunior, da hun distancerede nærmeste konkurrent med fire minutter i weekendens løb i den californiske varme. Landstræner Mads Bødker bemærker, at Sofie Heby Pedersens omgangstider var på niveau med dameelitens top. "Nu er det ikke sådan, at man kan sammenligne tiderne direkte, men de er retningsgivende og fortæller, at hun kørte rigtigt stærkt i dag," fortæller Mads Bødker. Også Caroline Bohé, der fik sin debut i dameelite, leverede en flot præstation, da hun i et løb med mange stærke navne blev nummer 9. 

Hos juniorherrerne blev Alexander Young nummer 6 og Ian Millennium nummer 11. Desværre styrtede Markus Heuer under træningen og brækkede armen, hvorfor han ikke fik mulighed for at gentage sit flotte resultat fra sidste uges Junior World Serie-løb i Canada, hvor han blev nummer 3 i en tæt spurt. 

I herreelite blev Sebastian Fini Carstensen nummer 5 efter et spurtopgør med Jonas Lindberg, som endte på sjettepladsen. Simon Andreassen måtte desværre udgå på anden runde med et ildebefindende. 

Om søndagen blev der kørt  den nye World Cup-disciplin short track, hvor rytterne skal køre 15 minutter plus to runder. De tre danske ryttere Sebastian Fini Carstensen, Jonas Lindberg og Simon Andreassen var med til at præge løbet fra start til slut, og kun en meget stærkt kørende Christoffer Blevins, som også vandt lørdagens XC-løb, kunne bryde den danske dominans. Simon Andreassen blev nummer 2 og Jonas Lindberg nummer 3. På sidste runde blev Sebastian Fini lukket af og sluttede på en syvendeplads.