Det danske cyklecross-landshold åbnede sæsonen med to UCI kategori 1-løb i weekenden, hvor Kristina Thrane kørte sig i top 10 og sikrede vigtige point til verdensranglisten.

Et komprimeret cross-landshold indledte både sæsonen og forberedelserne frem mod VM i Bogense i februar i Tjekkiet og Slovakiet, hvor ryttere fra ti nationer var til start for at skyde den europæiske cross-sæson i gang for alvor. 

De to løb var udvalgt af landstræner Kim Petersen, fordi ruteprofilerne er lig VM-ruten i Bogense - det er hurtigere ruter, end danskerne er vant til, og det er derfor vigtigt, at forberedelserne retter sig mod denne type løb. Løbene skulle samtidig give et fingerpeg om det udenlandske niveau - og hvor danskerne ligger - inden Kim Petersen skal arbejde med landsholdstruppen til SuperCamp i efterårsferien.

Kristina Thrane fik ikke den bedste start i tjekkiske Unicov lørdag, men kørte sig godt op og sluttede lige uden for pointene, og det skulle vise sig at være et positivt varsel for søndag, hvor CK Aarhus-rytteren kørte sig til en flot top 10-placering i løbet i Poprad. 

Herrerne blev ligeledes sat på en hård prøve i de stærkt besatte felter, hvor Kenneth Hansen blev bedste dansker og noterede sig for en 34.- og en 23.-plads, mens Joachim Parbo sluttede knap 10 pladser efter. U23-rytterne Oliver Errebo og Andreas Lund viste gode takter, men havde defekter begge dage.

På baggrund af præstationerne til CeramicSpeed Cup i Helsingør og Grote Prijs i Aarhus sættes holdet til bl.a. EM, som afholdes først i november.