Den nykårede danmarksmester, Michael Jørgensen fra Grindsted, er i topform forud for VM i paracykling, der afvikles fra 2. til 5. august i Maniago i det nordøstlige Italien. Kim Klüver Christiansen (Løsning) og Lykke Kofoed (Aarhus) er også til start. 

Håndcykelrytter Michael Jørgensen satser på at forbedre sidste års pæne VM-resultater, en sjetteplads i linjeløbet og en placering dårligere på enkeltstarten, når det i denne uge går løs i Italien. Danskeren har været godt kørende hele året, og formen skal toppe nu. 

"Forberedelserne har været gode, og formen er god. Top fem er et realistisk resultat, og top tre er det optimistiske bud. Jeg har fået bygget en helt ny cykel, som gerne skulle passe godt til ruten, så den skal have sin dåb dernede," siger Michael Jørgensen.

VM køres på en 13,9 km lang rundstrækning omkring Maniago og er forholdsvis flad pånær en enkelt stigning. På enkeltstarten køres én omgang, mens landevejsløbet køres over fem omgange og ca. 68 km.

Ruten ligger fint til danskerne, vurderer landstræner i paracykling Jesper Hvalsøe.

"Jeg regner med, at vi har gode kort på hånden for at lave nogle pæne resultater hernede. Stigningerne på ruten bør i sig selv ikke give os de store problemer, men vil selvfølgelig være en udfordring for de tungeste ryttertyper. Varmen kan blive hård, men den er vi jo efterhånden godt vant til i Danmark," siger Jesper Hvalsøe, der tror på Michael Jørgensens chancer.

"Michael er godt kørende, og hvis alt klapper for ham, kan han komme i top fem. I Michael og Kims klasse (MH4, red.) er der utrolig skarp konkurrence blandt de stærkeste 12-14 ryttere i feltet, og alt kan ske i den frontgruppe," siger landstræneren.

Mens både Michael Jørgensen og Kim Klüver Christiansen har flere verdensmesterskaber på CV'et, får Danmarks ene kvinde, Lykke Kofoed i WC4-klassen, VM-debut i Italien. Selvom hun er helt oppe på en andenplads på UCI's verdensrangliste, forventer landstræneren ikke, at hun kører op til den placering.

"Lykke er stadig ny i sporten og kører sin første sæson. Hun har gjort det pænt, men konkurrencen ved et VM er rigtig hård, så for hende handler det om at samle erfaring og nogle vigtige point til PL-kontoen (kvalifikation til de Paralympiske Lege, red.)," siger Jesper Hvalsøe.

Danskerne træner første gang på VM-ruten onsdag, og torsdag kører herrerne enkeltstart. Fredag står den på enkeltstart for Lykke Kofoed, mens Michael Jørgensen og Kim Klüver Christiansen har linjeløb lørdag. Søndag lukker Lykke Kofoed cykelfesten med linjeløb.

Flere end 400 atleter fra 46 lande deltager i VM i paracykling.

Den danske trup

Michael Jørgensen
Alder: 39 år
Bopæl: Grindsted
Klub: Dansk Håndcykelklub
Handicap: Rygmarvsskadet (niveau L1)
Klasse: MH4 (håndcykling)
Nr. 10 på UCI's verdensrangliste 

Kim Klüver Christiansen
Alder: 38 år
Bopæl: Løsning
Klub: Dansk Håndcykelklub
Handicap: Rygmarvsskadet (delvist lammet fra hoften og ned)
Klasse: MH4 (håndcykling)
Nr. 16 på UCI's verdensrangliste

Lykke Kofoed
Alder: 45 år
Bopæl: Aarhus
Handicap: Cerebral Parese i benene (spasticitet)
Klasse: WC4 (almindelig cykel)
Nr. 2 på UCI's verdensrangliste

Følg Danmark til VM i paracykling på Facebook

Livestreaming og resultater på UCI's hjemmeside