Efter sommerens forrygende DM med mange tilskuere, fantastisk lokal opbakning og spændende cykelløb er Grindsted igen i år vært for et stort cykelløb, når Gran Fondo Denmark 2018 afvikles på en smuk og udfordrende rute.

Samarbejdet med Billund Kommune har været præget af professionalisme og begejstring, der kun kan smitte af på det store arrangement, og Billunds borgmester Ib Kristensen glæder sig da også til en folkefest, når op mod tusind ryttere fra hele verden strømmer til Grindsted i slutningen af juni.

”Fra kommunens side vil vi gerne være med til at præsentere så mange af vores byer som muligt og samtidig give foreninger og lokalråd mulighed for at skabe fest i deres by, så UCI Gran Fondo både kan blive et godt cykelløb og en byfest,” siger Ib Kristensen.

Også det stærke samarbejde med Grindsted Cykel Motion var en af årsagerne til DM-ugens store succes, og i Danmarks Cykle Union ser eventmanager Jens Kasler frem til en ny stor cykeloplevelse i byen.

”DM-ugen var et stort arrangement, men Grindsted Cykel Motion viste, de kunne løse opgaven som arrangør. Vi glæder os til igen at komme til Grindsted, og selv om Gran Fondo er noget helt andet end DM-ugen, kan byen og hele kommunen godt glæde sig til en stor cykelbegivenhed,” fastslår Jens Kasler.

Gran Fondo Denmark 2018 løber af stablen 23. og 24. juni. Lørdag køres en enkeltstart på 28,1 kilometer på en lukket rute, og søndag køres landevejsløbet med en Medio Fondo-distance på 119 kilometer og en fuld Gran Fondo-distance på 177,5 kilometer.

Alle løb har start og mål i hjertet af Grindsted, og Gran Fondo-ruten fører rytterne af små og teknisk udfordrende veje – ofte med sidevind – og over flere kendte stigninger som Blue Horse, Tørskind og Østengård samt brostensstykket ved Hopballe

Der køres i otte aldersklasser for både herrer og damer, og de 25 procent bedst placerede i hver aldersgruppe kvalificerer sig til UCI Gran Fondo-finalen, der køres i Varese i Italien i september.

I forbindelse med Gran Fondo vil der også blive afviklet en afdeling af DCU Cup med den danske elite.

Læs mere og find tilmelding på
www.granfondodenmark.dk

 

< tilbage til forsiden