I disse dage køres EM i banecykling i Grenchen, Schweiz. På herresiden er Danmark repræsenteret med det man med rette kan kalde ’det nye unge hold’, der af assisterende banelandstræner Martin Lollesgaard betegnes som et nyt sammensat hold, i en form for generationsskifte, idet holdet består af unge talenter, bistået af Rasmus Lund fra OL truppen.
Og den taktik gav pote onsdag aften. De unge ryttere tog nemlig til EM uden de store forventninger og nu kan de så kalde sig Europamestre.

I et tæt Holdløb, slog det danske banelandshold værtsnationen Schweiz. De 4 danske ryttere kørte de 4000 meter i tiden 3:51.389.

Assisterende landstræner Martin Lollesgaard må være mere end glad, idet han forleden udtalte: ”hvad der må komme af resultater, er en bonus i denne omgang”. Det må man sige at de unge drenge i den grad har indfriet, da de først kørte sig i finalen efter at have slået Italien med blot en tiendedel af et sekund, i et heat hvor Tobias Aagaard styrtede efter sit første skift. Herefter måtte rutinerede Rasmus Lund levere en uventet flot præstation.
Martin Lollesgaard satte disse ord på det over for TV2 Sport: ”det var en helt enorm præstation. Langt, langt ud over det forventede, Lund viser, hvorfor han er manden på det her hold med VM-guld og OL-sølv” sagde Lollesgaard.

Danmarks nye gulddrenge i Holdløb er:
Carl-Frederik Bevort (17 år), Tobias Aagaard (19 år), Matias Malmberg (21 år) og Rasmus Lund Pedersen (23 år)

Vi ønsker guldvinderne et STORT tillykke.

Foto: UEC/Tissot Velodrome