Lasse Norman Hansen, Julius Johansen, Frederik Rodenberg og Rasmus Lund skrev cykelsportshistorie i Berlin, da de torsdag aften sikrede dansk VM-guld og satte en vild ny verdensrekord.

Duellen om VM-guldet i herrernes 4.000 meter holdforfølgelsesløb stod mellem de danske storfavoritter, der allerede onsdag satte verdensrekord to gange, og New Zealand, der har overrasket positivt.

Og de danske ryttere holdt ikke bare til favoritpresset og kørte sig i regnbuetrikoterne, men formåede at sætte endnu en vanvittig verdensrekord i den utrolige tid 3:44,672.

De danske banestjerner var i kontrol fra start til slut, og allerede efter 1.000 meter var forspringet til New Zealand næsten et sekund, og den tendens fortsatte, så føringen halvvejs var over to sekunder - og næsten et sekund foran verdensrekord-splittiden.

Frederik Rodenberg leverede en enestående monsterføring som afslutning, og holdet smadrede dermed deres egen verdensrekord med med halvandet sekund.

VM-titlen er den anden til Danmark efter triumfen i samme disciplin i 2009 - og dengang var landstræner Casper Jørgensen også en del af holdet på holdet, nemlig som rytter.