Traditionen tro kårer landstrænerne i Danmarks Cykle Union Årets Talent. I år har de givet prisen til Gustav Heby.

Når man ser tilbage på Gustav Hebys imponerende resultater i 2022 tegner der sig et billede af en ung mountainbikerytter med et meget stort potentiale. Gustav har suverænt vundet samtlige løb, han har gennemført sidste år, hvilket blandt andet tæller junior EM i XCO. VM er det eneste løb, han glippede, på grund af et slemt styrt, der desværre betød, at han måtte udgå.

Årets Talent udvælges af landstrænerne i Danmarks Cykle Union, og der var mange kvalificerede ryttere i spil til prisen. I sidste ende faldt valget dog på Gustav Heby, som fik overrakt prisen af landstræner Mads Bødker på en træningslejr i Spanien. 

Danmarks Cykle Union har kåret Årets Talent siden 2007. Det er en hæderfuld pris, som gennem årene altid tildeles en ung, fremadstormende og talentfuld cykelrytter. Fra 2020 ændredes prisens kriterier, sådan at den fra da af både har kunnet tildeles en individuel cykelrytter, men også til en klub, et hold eller et miljø med et særligt og succesfuldt fokus på talentudvikling. Årets Talent 2022 blev dog en rytter. Danmarks Cykle Union ønsker Gustav Heby tillykke med hæderen.