EM for juniorer og U23 blev kørt i denne weekend i Anadia i Portugal. For det danske landshold blev det på fornem vis til et europamesterskab og en 4 plads til de to Heby søskende.

”Gustav Heby Pedersen (Aalborg Mountainbikeklub) ligger nr. 1. på verdensranglisten for juniorer og har vundet alle løb i år – så han var den måske største favorit i mesterskaberne”, fortæller Landstræner Mads Bødker og fortsætter ”Gustav forstod at håndtere presset og fulgte vores gameplan for løbet og han kunne på fornem vis kunne køre i mål som Europamester foran hollandske Rens Manen og Tyske Paul Schehl, Gustav har udviklet sig meget i år. Vi har arbejdet med en mere tålmodig tilgang til løbene og jeg syntes virkeligt at han har forstået at eksekvere taktikken i løbene.” slutter Mads Bødker.

Desværre blev juniorrytterne ramt af at deres cykler blev 4 dage forsinket, så de kom først dagen inden rytterne, skulle i konkurrence. Det betød desværre også at danskerne ikke kunne stille op i Team Relay (stafet).

Den unge europamester er synligt glad: Sejren betyder meget for mig - EM har været et stort mål for mig i år, jeg har virkeligt trænet målrettet mod at skulle udvikle mig og præstere til dette mesterskab. Mit næste store mål er VM i Les Gets i slutningen af august.” slutter den nykårede europamester.

Om U23 rytternes løb fortæller Landstræner Mads Bødker, at det ikke gik helt som man havde håbet på: ”Sofie Heby Pedersen sluttede lige udenfor podiet, da hun blev nummer 4. Hun var utilpas i starten af løbet som blev i 30 graders varme og høj luftfugtighed.”
Sofie siger: ”Jeg er ked af at jeg ikke fik mere ud af løbet i dag – jeg gjorde det bedste jeg kunne men kroppen ville ikke mere.”

Tobias Lillelund som noget blev nr. 2 til DM i sidste weekend, fik det heller ikke til at fungere og sluttede som nr. 29. Tobias siger: ”jeg havde en god fornemmelse under opvarmningen og kørte min chance, jeg fik en god start og lå i top 5 – men efter et par omgange var der desværre ikke så meget at skyde med – resten af løbet blev desværre en kamp for at overleve”

Fra Danmarks Cykle Union ønsker vi den nykårede junior europamester et stort tillykke.