Juniorlandstræner Henrik Simper, der er en af de helt centrale personer bag den succesfulde talentudvikling og de imponerende internationale resultater i dansk cykelsport de seneste mange år, har valgt at søge nye udfordringer.

Efter godt og vel ni år i Danmarks Cykle Union med store triumfer og stribevis af VM-medaljer – ikke mindst de seneste to års guldmedaljer hos herrejuniorerne – har Henrik Simper fundet tiden moden til at se på nye muligheder:

”Det har været ni gode år i DCU, og jeg er stolt af at have været en del af den positive udvikling, der er sket. Dansk cykelsport står stærkere end nogensinde, og jeg føler, det er det rigtige tidspunkt at kaste mig over nye udfordringer,” siger Henrik Simper.

Elite- og administrationschef Jens-Erik Majlund peger ligeledes på, at Henrik Simper har været en af de afgørende aktører i det meget stærke talentudviklingsprogram, der eksisterer i dansk cykling:

”Henrik har været en væsentlig faktor i dansk talentudvikling og dermed i de fantastiske resultater, vi ser i landevejssporten. Vi kan kun takke ham og ønske ham held og lykke fremover,” fastslår Jens-Erik Majlund.

Danmarks Cykle Union har valgt at bruge anledningen til at gennemføre en omstrukturering af den sportslige sektor. Det betyder, at Anders Lund bliver cheflandstræner, mens banejuniorlandstræner Thomas Dalsted i en overgangsperiode konstitueres som juniorlandstræner på landevej også. Thomas Dalsted vil således i samarbejde med Anders Lund have ansvaret for de planlagte trænings- og talentsamlinger og juniorlandsholdets løb, indtil en ny juniorlandstræner er ansat.

Jens-Erik Majlund glæder sig over allerede nu at kunne præsentere en plan for det sportslige setup, hvor målet naturligvis er at styrke og videreudvikle området:

”Anders Lund får en tungere rolle og et større ansvar som cheflandstræner, og vi er helt sikre på, at han kan løfte opgaven, så vi er enormt glade for, at han har sagt ja til udfordringen. Den nye struktur i den sportslige sektor skal både sikre kontinuitet og videreudvikling af talentarbejdet og danne de rette rammer for resultater hos eliten,” forklarer elite- og administrationschef Jens-Erik Majlund. 

Det er ikke kun på landevejen, der er nye initiativer, for Danmarks Cykle Union er også på udkig efter en ny landstræner til kvindernes banelandshold, og begge ledige stillinger vil blive slået op i løbet af de kommende 14 dage.