Fra Aalborg i nord over Sydsjælland, Møn og Falster til Frederiksberg Allé - den 28. udgave af PostNord Danmark Rundt køres fra 1. til 5. august 2018.

Fra Aalborg i nord tager ruten feltet over start- og målbyerne Viborg, Vejle, Næstved, Vordingborg, Nykøbing Falster og Faxe. For 22. gang slutter løbet på Frederiksberg Allé. 

På et pressemøde i Aalborg præsenterede Danmarks Cykle Union og løbsdirektør Jesper Worre i dag PostNord Danmark Rundt-ruten 2018, der byder på fem etaper:

1. august | 1. etape: Aalborg-Aalborg 216,6 km 
2. august | 2. etape: Viborg – Vejle 180,5 km
3. august | 3. etape: Næstved – Vordingborg 174,5 km
4. august | 4. etape: Nykøbing Falster enkeltstart 19,1 km
5. august | 5. etape: Faxe – Frederiksberg 194,2 km 

Et uforudsigeligt PostNord Danmark Rundt

Løbsdirektør Jesper Worre er stolt af den flotte rute og ser frem til et PostNord Danmark Rundt med masser af spænding:

"Ruten i 2018 lægger op til masser af godt og uforudsigeligt cykelløb. 1. etape med start og mål i Aalborg er lang og åben og med mulighed for god vestenvind. 2. etape, kongeetapen fra Viborg til Vejle, er lige så hård som de sidste par år, og den bliver uden tvivl igen afgørende for det samlede klassement," siger Jesper Worre.

"3. etape fra Næstved til Vordingborg køres i varieret terræn med mange små og kringlede veje. Blandt andet venter der rytterne en fire kilometer lang grusvej op forbi GeoCenter Møns Klint. Det bliver vildt og underholdende at følge," fortæller løbsdirektøren.

"Enkeltstarten på Falster er helt flad og relativ lang. Den ligger til specialisterne. Endelig byder 5. og sidste etape på en fantastisk smuk rute med start i Faxe, der er med som startby for første gang i løbets historie. Fra Faxe skal rytterne blandt andet omkring Stevns Klint, inden der afsluttes med de traditionsrige 10 omgange på Frederiksberg." 

I alt 785 kilometer ligger foran de forventeligt 20 deltagende hold i PostNord Danmark Rundt 2018. 

Fire danske hold allerede klar

Fire danske hold er på nuværende tidspunkt klar til PostNord Danmark Rundt - på pressemødet i Aalborg løftede Jesper Worre nemlig sløret for, at de fire danske 2018-registrerede kontinentalhold allerede nu er udtaget. Tidligere har de danske hold skullet kvalificere og først umiddelbart efter de danske mesterskaber i juni fået klarhed over, hvorvidt det var udtaget eller ej. 

"Det har været et stort ønske for de danske kontinentalhold at få klarhed over, hvorvidt de i den kommende sæson kører med i PostNord Danmark Rundt. Løbet er afgørende for holdenes kommercielle muligheder, og derfor giver det rigtig god mening, at de fire hold allerede nu har vished om deres deltagelse," siger Worre og understreger, at tiden var moden til at ændre udtagelsesproceduren forud for 2018-udgaven af løbet. 

"Forhåndsudtagelsen er et resultat af det enormt høje niveau, som de fire hold de foregående år har vist internationalt. Desuden vurderer vi, at de fire mandskaber alle går styrket ind til 2018-sæsonen, så selvfølgelig skal de køre med i PostNord Danmark Rundt," fastslår Jesper Worre. 

BHS-Almeborg BornholmcoloQuick, Riwal CeramicSpeed og Team Virtu Cycling er således udtaget, mens ni internationale hold har meldt deres ankomst - det gælder WorldTour-holdene Astana Pro Team og Team Sunweb samt Pro Continental-holdene Aqua Blue Sport, Gazprom-RusVelo, Wanty-Groupe Gobert, Bardiani CSF, Sport Vlaanderen-Baloise, Roompot-Orange og Team Novo Nordisk. 

Som altid stiller Danmarks Cykle Union også med Team PostNord Danmark. 

Dermed er foreløbig 14 hold klar til PostNord Danmark Rundt 2018.

"Med 14 hold, der allerede har meldt sig klar, og med flere åbne forhandlinger, så ser det rigtig fint ud i forhold til at præsentere et topfelt til august. WorldTour-holdene har stadig en meget travl kalender, men til gengæld ser det ud til at vi får de bedste af de professionelle kontinentalhold til start. Og hvad der er væsentligt for os er, at vi kan præsentere de bedste danskere i et felt, der leverer topklasse cykelløb," siger Jesper Worre.

En stor anerkendelse af holdenes indsats

I Danmarks Cykle Union er formand Henrik Jess Jensen meget glad for forhåndsudtagelsen af de fire danske kontinentalhold, og han ser det også som udtryk for det store og professionelle arbejde, der gøres på danske teams i disse år.

"Udtagelsen af de fire danske kontinentalhold er et klar signal om, at Danmarks Cykle Union ønsker at anerkende det store talentudviklingsarbejde, som holdene tager ansvar for i dansk cykelsport. Den tidlige udtagelse giver holdene og deres sponsorer mulighed for at planlægge sæsonen bedre end tidligere - frem mod Danmarks største etapecykelløb," understreger DCU-formanden.

Henrik Jess Jensen takkede også de mange samarbejdspartnere for støtten, der er helt afgørende for at blive ved med at udvikle dansk cykelsport:

"Danmarks Cykle Union og løbsorganisationen ønsker at takke løbets hovedsponsor PostNord samt øvrige sponsorer og kommunerne. I sikrer fundamentet for, at alle danskere har mulighed for at være en del af den store folkefest, som etapeløbet PostNord Danmark Rundt er," slutter Henrik Jess Jensen.