Det danske banelandshold kom til EM med håb om en semifinale i et stærkt felt, hvor Storbritannien var storfavoritter - men fra første kvalifikationsrunde viste de danske herrer, at de var kommet for at køre med om EM-guld.

Allerede i kvalifikationen var Danmark hurtigst i en tid, der lå meget tæt på den danske rekord. Og det betød, at en sejr i den direkte duel mod Tyskland, der havde kørt fjerdebedste kvalifikationstid, ville sende danskerne i finalen - og det skulle vise sig at blive en uforglemmelig semifinale.

Landstræner Casper Jørgensen og Team Danmarks præstationsanalytiker Andreas Top Adler har løbende arbejdet på udviklingen af den danske taktik, og semifinalen understregede for alvor, hvor effektive de justeringer har været. De danske ryttere kørte et fuldstændig fantastisk holdløb i tiden 3:48,762 og smadrede dermed ikke bare Tyskland, men også den danske rekord. 

Da Storbritannien samtidig måtte se sig slået af et godt kørende italiensk hold, stod det danske hold pludseligt som favoritter i EM-finalen - og det pres håndterede de danske ryttere iskoldt. 

I finalen torsdag aften kørte Rasmus Lund i vanlig kraftfuld stil holdet op i fart og sendte i løbet af de første 500 meter danskerne på guldkurs med næsten et halvt sekunds forspring. Herfra udbyggede holdet kun føringen, og da Lunds store arbejde i løbets første gode halvdel var gjort færdigt, fuldendte Lasse Norman, Frederik Rodenberg og Julius Johansen i overlegen stil triumfen i tiden 3:49.113.

Det danske hold var i særklasse det stærkeste ved EM og kørte altså hurtigst i samtlige runder af mesterskabet - og det dybt fortjente guld lover godt for både VM og OL.