Når VM i MTB indledes på onsdag i schweiziske Lenzerheide, er det med ikke færre end ti danske ryttere i truppen - og landstræner Mads Bødker tror på et godt resultat.  

Årets VM i XCO løber fra 5. til 9. september i det MTB-gale Schweiz, hvor hjemmebanefavoritterne og de forsvarende verdensmestre Nino Schurter (herreelite), Jolanda Neff (dameelite) og Sina Frei (U23-damer) skal forsøge at indfri forventningerne foran flere end 30.000 tilskuere. Selvom landstræner Mads Bødker ved, det bliver et VM under meget svære forhold og med benhård konkurrence, er han fortrøstningsfuld og optimistisk, for det er et imponerende dansk landshold, han har med til Lenzerheide:  

”Det er den største og stærkeste trup, jeg har haft med til et VM i min tid som landstræner. Der er både erfarne ryttere og unge debutanter, og vi har ryttere i stort set alle XCO-starterne, som kan være med til at kæmpe om topplaceringerne,” siger landstræneren.

Bødker understreger også, at rytterne har forberedt sig godt til VM, og at hverken det fanatiske hjemmebanepublikum eller den tynde bjergluft kommer bag på danskerne:

”Lenzerheide ligger i 1.600 meters højde, så stort set alle ryttere har forberedt sig i højden frem til VM. De er klar og kan næsten ikke vente med at komme i gang,” fastslår landstræneren.

Det danske VM-landshold består af:

Dameelite: Annika Langvad
Herreelite: Sebastian Fini Carstensen
U23-damer: Malene Degn og Caroline Bohé
U23-herrer: Simon Andreassen og Jonas Lindberg
U19-damer: Sofie Heby Pedersen
U19-herrer: Alexander Young Andersen, Markus Heuer og Ian Millennium