Lørdag blev DM i XCO 2021 powered by SHIMANO afviklet på sporet i Geels Skov.Selve ruten, der var udformet efter aftale med Naturstyrelsen, var for størsteparten på det officielle MTB spor i Geels Skov, dog suppleret med shortcuts og grus stykker til overhaling.

Der er ingen tvivl om at kombinationen: fedt spor, godt vejr, perfekt planlægning, kampklare ryttere og en dedikeret Holte MTB klub, var det der skabte de perfekte rammer til weekendens DM i XCO.
På stævnepladsen var der masser af aktivitet og dagen igennem blev der kørt en række spændende løb i de forskellige klasser, hvor det store fokus naturligvis var på elitens kamp om dannebrogstrøjen.

Poul Kristensen, bestyrelsesmedlem i Holte MTB og en af ankermændene bag weekendens stævne, satte disse ord på et veloverstået DM: ”En lørdag med knald på er vel overskriften på dette års DM. Der blev kørt stærkt i alle klasser, nye talenter vandt frem og etableret kræfter satte barren. Samtidig er jeg som del af gruppen af frivillige utrolig stolt over hvordan vi sammen kan få et så vigtigt arrangement op at stå, afviklet og kun modtaget positive tilbagemeldinger. Også en tak til DCU for support og assistance gennem planlægning og eksekvering. Vi glæder os allerede til næste løb vi skal afholde”, slutter en glad Poul Kristensen.

I herre elite var der lagt op til et spændende opgør mellem favoritterne. Efter et hårdt ræs, hvor der ikke blev givet ved dørene, kunne Simon Andreassen (Cannondale Factory Racing) fortsat kalde sig dansk mester. Simon trak sig ud af opgøret som vinder, skarpt forfulgt af Sebastian Fini (CST PostNL Bafang), med Jonas Lindberg (Gl. Rye MTB) på tredjepladsen.
Hos U19-herre rytterne gik sejren til Gustav Heby Pedersen (Aalborg Mountainbikeklub) foran Kristian Østergaard Andersen (MTB Kolding) med Magnus Søeberg (Holte MTB Klub) på podiets sidste trin.

I kvindernes eliteklasse var der lagt op til at de to OL udtagne kvinder Caroline Bohé og Malene Degn skulle give hinanden en tæt kamp. Det kom ikke helt til at holde stik – for støt og roligt trak Caroline Bohé fra Malene Degn og kørte derfor over stregen i ensom majestæt, med godt 2 minutter til sølvmedaljen.
Podiet så derfor således ud: Dansk mester Caroline Bohé (Ghost Factory Racing Team), Malene Degn (KMC-EKOI-ORBEA) og på tredjepladsen Ann-Dorthe Lisbygd (Dansk Mountainbike Klub).
I kvindernes U19-klasse gik sejren til Alberte Tøt Jensen (Holte MTB Klub) foran Line Mygdam (WW Racing) med Cille Frederiksen (MTB Kolding) på tredjepladsen.