Hoptrup Marstrup IF MTB er en ny klub i DCU-familien, og den bliver drevet med store smil og godt humør af de mange engagerede medlemmer - og formand Signe Marie Plenge tror på, at fællesskabet med plads og tilbud til alle er grundlæggende for den succes, som klubben oplever.

Hoptrup Marstrup IF MTB - eller HMIF-MTB - er en klub med rigtig mange opgaver og rigtig mange initiativer - der er  sociale udvalg, funsterudvalg, licensfolk, kaptajner for Q-hold, Mandfolk på MTB, vinterture, instruktører, hjemmesideansvarlige og meget andet. De mange aktiviteter og muligheder er med til at skabe et fantastisk sammenhold i klubben, hvor alle altid yder en ekstra indsats for at få det hele til at spille.

Mange forskellige tilbud - og plads til
HMIF-MTB har oplevet en meget positiv medlemsudvikling, og en af grundene er ifølge klubformand Signe Marie Plenge, at der bliver lagt stor vægt på at støtte op om de mange forskellige initiativer - for klubben er meget opmærksom på, at der skal være plads og tilbud til alle.

”Vi lægger vægt på, at der altid er træning på alle niveauer, også selvom man kommer og aldrig har siddet på en MTB før - alle er velkomne,” pointerer formanden.

Derudover forsøger klubben at gøre arbejdet så nemt og overskueligt som muligt for de frivillige. Det betyder blandt andet, at HMIF-MTB's instruktøransvarlige har udarbejdet en plan for, hvilke øvelser man kan lave på de forskellige niveauer, og så har de struktureret træningen, så det sikrer progression for alle - og det gør det samtidig nemmere at være instruktør, fordi man ikke selv skal opfinde den dybe tallerken hver gang, fastslår Signe Marie Plenge.

HMIF-MTB's børne- og ungdomsafdeling, Funsters, er ligeledes blevet meget populær. Her kan man nemlig også være med, uanset om man kører helt forsigtigt med far eller mor i hælene, eller om man for længst har givet dem baghjul. Det vigtigste er, at træningen skal være sjov og leg. Skulle man på et tidspunkt ønske at køre licensløb, er det også noget, som klubben nu kan tilbyde efter at være blevet en del af Danmarks Cykle Union - og det har været med til at tiltrække endnu flere ryttere til ungdomsafdelingen. 

”Sidste år havde vi nogle unge mennesker, der begyndte at køre licens. Det gjorde lidt ondt, at vi ikke kunne tilbyde dem at køre med licens hos os, og at de forsvandt til andre klubber. Derfor besluttede vi, at vi skulle være licensklub, så nu tiltrækker vi i stedet mange nye unge mennesker,” fortæller Signe Marie Plenge. 

Kvindehold og mandfolk på MTB
Udover at tiltrække mange nye unge mennesker og licensryttere har HMIF-MTB styrket de i forvejen gode bredde-tilbud med nye kvindehold og Bevæg Dig For Livet-konceptet 'Mandfolk på MTB' - og begge dele er blevet en stor succes.

”Jeg prikkede til 10-12 'mandfolk' fra klubben og spurgte, om de ville være kaptajner på holdet, da det ikke var nødvendigt med en instruktøruddannelse. Det er blevet en stor succes - til vores årlige klubfest var en fjerdedel nye mandfolk,” siger Signe Marie Plenge.

Som reaktion på denne succes foreslog et par medlemmer et tilsvarende kvindehold - den idé greb klubben med det samme, og initiativet blev sat i søen efter sommerferien. Det lokkede hurtigt 20-25 kvinder til 'fyraftens-MTB', og det blev - på samme måde som med mandfolkene - en større succes end forventet, og HMIF-MTB har nu også lavet kvindehold til de almindelige træninger.

Hoptrup Marstrup IF MTB er en del af HMIF - en flerstrenget forening - og ifølge Signe Marie Plenge er det også en del af baggrunden for den positive udvikling, for netop de forskellige samarbejdsmuligheder gør mange ting nemmere for klubben. 

”Vi har en stor palet af tilbud og har i efteråret tilmed fået klublokale og fitnesslokale. Det havde vi aldrig fået, hvis vi kun var MTB,” slutter Signe Marie Plenge.

Varmt velkommen til i Danmarks Cykle Union til Hoptrup Marstrup IF MTB.

Læs mere om klubben her