De danske ryttere overgik alle forventninger i lørdagens MTB-løb i Californien - og specielt Caroline Bohé kørte sig helt ind på den internationale MTB-scene med en imponerende andenplads i et felt, der talte en lang række verdensstjerner.

Caroline Bohé har med sin præstation lørdag slået sit navn fast i den absolutte verdenselite. Den unge dansker satte på sidste omgang den tidligere verdensmester Catrine Pendrell og afsluttede et meget flot og veldisponeret løb med at køre over stregen på andenpladsen i sit blot andet løb eliteklassen - helt enestående.

Tidligere på dagen havde juniorerne kørt deres løb, og Sofie Heby viste, at sidste uges storsejr ikke var et tilfælde - endnu en gang kørte hun i mål næsten fem minutter foran nummer to. Alexander Young kom langt bedre fra start end i sidste uge, var med til at køre om sejren og sluttede på en fornem 3.-plads, mens Ian Millennium efter en svær start fik kæmpet sig ind i løbet og kørt sig frem til en flot 9.-plads.

Hos eliteherrerne valgte Simon Andreaessen at passe på helbredet og ikke stille til start, men Sebastian Fini Carstensen og Jonas Lindberg levede op til de tidligere danske præstationer og leverede solide resultater.

Både Fini og Lindberg kom rigtig godt fra start og var med helt fremme i fronten, men Fini styrtede desværre og måtte slippe frontgruppen. Jonas Lindberg kæmpede bravt og kom ind på en flot 5.-plads, mens Sebastian Fini efter styrtet fik kørt sig frem på en 7.-plads.

MTB-landsholdets ophold i USA har været en stor succes, og det er da også en tilfreds landstræner der rejser hjem fra USA med flueben ved stort set samtlige målsætninger for turen:

"Alt i alt viste dagens løb, at bredden i dansk MTB ikke har set stærkere ud i mange år.  Stort set alle ryttere har fået optimalt udbytte af turen i form af mange UCI-point og ikke mindst vigtig løbserfaring," fastslår Mads Bødker.