Jonas Kristiansen sluttede sin bedste sæson nogensinde med en flot 9.-plads til VM i Chendu - et resultat, der vel at mærke kom i hus efter en meget uheldig start på mesterskabet.

Jonas Kristiansen kører sig tættere og tættere på verdenselitens absolutte top, og weekendens VM i Kina var endnu en understregning af, at fremtiden tegner lovende for den danske trial-rytter.

Inden afrejsen var det Kristiansens klare mål at forbedre sidste års 11.-plads ved VM, og selvom drømmen var en finaleplads, må 9.-pladsen siges at være mere end godkendt - og Jonas Kristiansen var da også selv meget tilfreds, da resultatet også skal ses i lyset af en dårlig start. 

Det begyndte nemlig ikke godt, selvom Kristiansen var velforberedt og optimistisk - et nyt pointsystem og en tvivlsom dommerkendelse allerede ved anden port på første bane påvirkede ham i første runde, hvor han kun scorede 80 point af de 140, der var målet.

Kristiansen viste dog stort mentalt overskud og formåede at finde ind i rytmen allerede i anden runde, hvor han fik godt gang i cyklen og kørte 160 point ind, og i sidste runde landede han 190 point, hvilket altså rakte til en placering som nr. 9 - men vigtigere endnu var det, at de sidste runder viste, at Jonas Kristiansen hører til blandt de allerbedste trial-ryttere.