På sidstedagen ved VM i banecykling indkasserede Julie Leth endnu en flot medalje, da hun kørte en andenplads hjem i pointløbet.

Julie Leth hentede den sidste danske medalje ved dette års VM i banecykling, da hun på fornemmeste vis kørte en andenplads hjem i søndagens pointløb.

"Vi brugte en taktik, hvor Julie skulle holde sig til og spare kræfter i starten, fordi vi vidste, at der var meget at hente i sidste halvdel af løbet, når folk begyndte at blive trætte. Så kunne man godt hive rigtig mange point hjem, og det lykkedes," fortæller landstræner Thomas Dalsted.

Undervejs i løbet nåede Julie Leth at vinde to omgange på feltet. Begge omgange kørte hun solo næsten hele vejen. Til sidst måtte Julie Leth op i front af feltet og jagte en gruppe ryttere, der blandt andet bestod af britiske Neah Evans for at beholde sin førsteplads. Neah Evans endte dog med at løbe med guldet på de sidste meter, hvor hun vandt en omgang.

"Der var Neah Evans simpelthen for stærk og fik lukket hullet op til feltet til sidst," fortsætter Dalsted. "Julie gør alt, hvad hun kan, og hvad der skal til for at vinde VM. Der er ikke ét moment, hvor man tænker: Dér taber hun det, fordi hun laver en fejl. Det er stort set fejlfrit, det hun laver i dag. Rigtig flot præstation af Julie. Fysisk rigtig flot præstation også. Hun viste, at hun helt bestemt er med i den absolutte verdenstop."

Selvom Julie Leth på skærmen blev udpeget som sølvmedaljevinder, fortsatte spændingen længe efter, rytterne havde passeret målstregen for sidste gang. Der var tvivl om, hvor mange ryttere der var kommet op til feltet og havde vundet en omgang; en faktor der havde stor betydning for Julie Leths medalje. Det viste sig til sidst, at det kun var guldvinder Neah Evans, der ville gå forbi Julie Leths point på en vunden omgang, men pointene på den allersidste spurt skulle også bekræftes, før Julie Leth kunne træde op på podiet som sølvmedaljevinder ved dette års VM i banecykling.