Det blev et godt EM for de danske juniorryttere, og weekenden i belgiske Namur endte med en flot sølvmedalje til Daniel Weis.

EM i cyklecross blev kørt på en teknisk svær, men aldeles spændende rute i Namur, Belgien. Danmark stillede til start med to juniorpiger og tre juniordrenge:

Julie Lillelund (Racing Bjerringbro)
Olympia Bianca Norrid-Mortensen (HMTBK)
Daniel Weis Nielsen (Team NPV - Carl Ras Roskilde Junior)
Nicolai Kolby Andersen (CK Aarhus)
Hector Damgaard (Holstebro Cykle Club af 1960)

Hos juniordrengene blev det et uforudsigeligt løb, og Daniel Weis, der de sidste par år har vist sig som en stærk cyklecross-rytter, kæmpede med om guldet til det sidste. Han fik desværre en dårlig start på løbet og lå langt tilbage, men fik kørt sig op og hentede endda den førende rytter, franske Leo Bisiaux. Daniel satte derefter i et angreb og stak af fra Bisiaux, men det havde kostet ham for meget at hente de mange placeringer. Bisiaux fik derfor lukket ned for Daniel og angreb kontra. Daniel havde på dette tidspunkt lidt svært ved at følge med, men fik næsten lukket ned for franskmanden på det tekniske stykke ind mod mål. Daniel Weis endte dermed på podiet med en meget flot sølvmedalje om halsen.

"Det vidner om et meget højt niveau og en rytter, som vi kan se frem til at se gode resultater fra i fremtiden," fortæller landstræner Benjamin Justesen glad.

Også hos juniorpigerne gik det godt. Særligt Julie Lillelund klarede sig flot og kørte en niendeplads hjem, hvilket var bedre end forventet. Pigerne havde en god start uden defekter, og strategien var at køre de linjer, hvor man undgik punkteringer, hvilket viste sig at være det rigtige valg.

"Det er rigtig spændende at se, hvad Julie kan drive det til i cyklecross," siger Benjamin Justesen. Overordnet set har det da også været et glimrende EM for juniorrytterne. "Det var et meget dejligt resultat, vi kom hjem med fra EM," slutter landstræneren.