Danmarks hårdeste cykelterræn udgør scenen, når landets bedste cykelryttere skal dyste om dannebrogstrikoten. DM i Give blev corona-aflyst i 2020, men nu er Solhjulets by igen klar som DM-vært for det prestigefyldte mesterskab. 

Vejle Kommune, med Give som omdrejningspunkt, bliver hele Danmarks cykelhovedstad fra 17. til 20. juni, når det måske mest kendte og elskede cykelterræn lægger asfalt til DM-festen i 2021. Både enkeltstarten og linjeløbene har start og mål i Solhjulets by, og som altid er der garanti for drama og spektakulær cykelløb, når de nye danske mestre skal kåres.

Kingdom of Cycling: Garanti for drama

Kingdom of Cycling er Danmarks bedste cykellandskab, og det unikke terræn i Vejle Kommune er en vigtig del af områdets historie og DNA. Terrænet er Danmarks hårdeste, og intet andet sted findes så mange højdemeter inden for så lille et område.

Vejle Kommunes borgmester, Jens Ejner Christensen, glæder sig derfor over, at det trods corona-aflysningen i 2020 er lykkedes at få DM til Give, og at Kingdom of Cycling iscenesætter hele dramaet.

- Det bliver spektakulært at se den danske cykelelite i kamp om den prestigefyldte Dannebrogstrikot i Danmarks hårdeste og smukkeste cykelterræn. Det er muligt, at corona-situationen får indflydelse på folkefesten langs ruten og i målområdet, men jeg tør godt love et sandt konge-drama til de mange tv-seere hjemme i stuerne. Stort tak til Give Cykelklub og de mange frivillige, som sammen skal løfte den store opgave og skabe de bedste rammer for DM i landevejscykling, udtaler Jens Ejner Christensen, som ser frem til nogle fantastiske cykelår med bl.a. DM i Give, PostNord Danmark Rundt og Tour de France.

Give klar til anderledes DM

DM-værterne fra Give Cykelklub er allerede godt i gang med forberedelserne til sommerens store event, og formand Kurt Gjødsbøl glæder sig over den lokale opbakning. Men samtidig er han også forberedt på, at corona-situationen kan medføre et anderledes DM.

- DM i landevejscykling er en kæmpe opgave for Give Cykelklub, som vi ser frem til med spænding og ydmyghed. Vi håber meget, at vi kan afvikle løbet med publikum langs de udfordrende DM-ruter og i målområdet, så vi får den folkefest, vi ønsker. Skulle der fortsat være corona-restriktioner til DM i Give i 2021, så kommer vi alligevel i mål med opgaven ud fra de gældende retningslinjer. Det vil være et anderledes DM, men dramaet er det samme, og vi løfter opgaven i et bredt samarbejde med alle i området, fortæller Kurt Gjødsbøl.

Danmarks Cykle Unions formand, Henrik Jess Jensen, er da også både begejstret for DM-ruten, lokalmiljøets store støtte og værternes planer for DM-ugen.

- Jeg er slet ikke i tvivl om, at Give Cykelklub og Vejle Kommune er i fuld gang med at skabe et forrygende DM. Det er på alle måder en fornøjelse at opleve klubbens dedikation og stolthed, og med kommunens store, professionelle opbakning bliver det et spektakulært cykelløb på en både smuk og hård rute i Kingdom of Cycling. Vi håber naturligvis, at det samtidig bliver den folkefest, vi alle ønsker, men DM-drama skal vi nok få, fastslår Henrik Jess Jensen.

Ruterne inviterer til spændende cykelløb

De hjemlige ryttere får for alvor mulighed for at udfordre de mange WorldTour-navne, når linjeløbene afvikles på den hårdeste rute i mange år - og de mange historiske veje og klassiske stigninger i Vejle Kommune, som blandt andet tæller Chr. Winthersvej/Gl. Kongevej og Østengård, skal nok give intenst og dramatisk væddeløb hos både herrerne og kvinderne.

- Det er jo et helt fantastisk område til cykelløb, og det bliver enormt interessant at se, hvordan rytterne griber løbet an, fordi mange af de mest udfordrende stigninger ligger relativt tidligt, hvilket vil tvinge favoritterne til at være opmærksomme fra starten. Og så er et nationalt mesterskab altid yderst interessant i et OL-år, for selvom DM ikke direkte er afgørende for udtagelsen, kan det være med til at få de sidste brikker til at falde på plads, forklarer Tayeb Braikia, landstræner for kvindelandsholdet.

I 2020 vandt Kasper Asgreen dannebrogstrikoten til linjeløbet i Middelfart, og cheflandstræner Anders Lund ser frem til et DM, hvor flere forskellige rytterprofiler har mulighed for at skabe løbet og køre med om titlen.

- Jeg synes, at årets DM-rute ser meget spændende ud. Første halvdel foregår i noget af Danmarks hårdeste cykelterræn, som rytterne også kender fra PostNord Danmark Rundt, mens sidste halvdel bliver på de tekniske omgange i Give, hvor distancen formentlig kommer til at gøre udslaget. De senere års udgaver af DM har været virkelig tætte og åbne cykelløb, hvor kampen har stået mellem de stærke kollektiver på de danske teams og de mindre enheder af WorldTour-ryttere, og jeg forventer, at denne kamp fortsætter i et åbent løb med mange favoritter, slutter Anders Lund.

SE RUTERNE HER www.DM2021.dk (klik til ruterne på hjemmeisden)

Download pressekit her (link til DM-siden med et opdateret pressekit) 

Kontakt:

Vejle Kommune

Jens Ejner Christensen, borgmester
Tlf.:: 20 16 32 14
Mail: borgmesteren@vejle.dk 

Jesper Lilleris, kommunikationsansvarlig
Tlf.: 23 49 94 66
Mail: jesli@vejle.dk

Give Cykelklub

Kurt Gjødsbøl, formand
Tlf.: 21 42 04 62
Mail: givecykelklub@gmail.com 

Pressekontakt

Lars Moss

Danmarks Cykle Union
lars.moss@cyklingdanmark.dk