Skovene omkring Haderslev var trukket i regnbuens mange farver i dag, hvor Haderslev Kommune sammen med Danmarks Cykle Union, DCU, afviklede Haderslev MTB Challenge, et MTB-løb på op til 120km. DM blev ligeledes afviklet og dagen blev, ikke mindst, brugt på at teste ruten og set-up i forhold til næste års VM i MTB maraton.

Verdens bedste mountainbikeryttere skal næste år kæmpe om den regnbuefarvede jersey på samme rute, som dagens Haderslev MTB Challenge blev kørt på i dag. Arrangørerne havde både fokus på dette års afvikling og på næste års VM, 2022 UCI Mountain Bike Marathon World Championships.

”Det blev et rigtigt godt DM, og vi har samtidigt givet vores ryttere mulighed for en snigpremiere på VM i MTB næste år. Sammen med Haderslev, Trekantområdet og Sport Event Denmark har vi fået testet vores VM-set-up og er nu klædt godt på til at fortsætte vores planlægning,” siger Henrik Jess Jensen, formand for DCU.

Den nykårede danmarksmester, Simon Andreassen, var godt tilfreds med ruten, som er centrum for VM næste år: ”Ruten var sjov, den var ret hurtig og opdelt i sektioner med nogle rigtig hurtige stykker, men også ret snørklet og kringlet i skoven. Det var ret sjovt. De tekniske stykker på single track passede rigtig godt til mig”, siger Simon Andreassen der også var godt tilfreds med omgivelserne: ”Det var et virkelig flot startområde og et fedt startloop.”

Haderslev MTB Challenge bød på både brosten og bykørsel og på spektakulære små stier i skovene omkring byen. Der var stejle passager og lige tilpas mudret efter de sidste dages regn og storm. Det er altid udfordrende at tilrettelægge og afviklet et cykelløb og især når ruten går over stok og sten. På dagens VM-test kunne både elite- og motionister prøve kræfter med ruten på tre forskellige distancer: 40km, 80km og 120 km – en, to eller tre omgange. Også næste år til VM vil motionisterne få mulighed for at blive en del af festen.

DM-vindere:

Mænd
1. Simon Andreassen, Cannondale Factory Racing
2. Mathias Rosenberg Pedersen, Slagelse MTB
3. Benjamin Justesen, Holte MTB Klub
Kvinder
1. Kirstine Holt, Dansk Mountainbike Klub
2. Viktoria Smidt Knudsen, Holte MTB Klub
3. Ann-Dorthe Lisbygd, Dansk Mountainbike Klub
U19
1. Julius Gorm Kjær, Holte MTB Klub
2. Alexander Sartor, MTB Kolding
3. Jonas Aaskoven, Svendborg Mountainbike Klub
U19 P
1. Line Mygdam WW Racing
2. Gertrud Riis Madsen, WW Racing
3. Ida Rishøj, WW Racing

Foto Haderslev Kommune