Tour de France starter i Danmark den 1. juli, og i månederne op til Grand Depart kan cykelglade børn og unge over hele landet tage forskud på glæderne og være Tour de France-ryttere for en dag, når Danmarks Cykle Unions begyndercykelløb for børn, BørneTour, atter afvikles i byer over hele landet.

BørneTour er begyndercykelløb for børn og unge i alderen 3-15 år, hvor alle kan være med, uanset fart, udstyr og ambitionsniveau. Distancerne er korte og der er præmier til alle. BørneTour afholdes i samarbejde mellem cykelklubber, kommuner, Danmarks Cykle Union, Skoda Danmark, Frog Bikes, Senseo Danmark og Grand Depart Copenhagen Denmark i byer over hele landet.

 2022-kalenderen er på plads

Startskuddet for BørneTour-kalenderen går lørdag den 23. april i Holstebro, og i de efterfølgende måneder gæster BørneTour mere end 25 byer over hele landet:

Holstebro – Brønshøj – Sønderborg – Randers – Give – Hillerød – Korsør – Helsingør – Horsens – Vejle – Kolding – Thisted – Frederikshavn – Nakskov – Herning – Gentofte – Holbæk – Nykøbing Falster – Hvidovre – Roskilde – Næstved – Nyborg – Ringsted – København – Greve  - og flere events tilføjes i de kommende måneder

Uanset bopæl burde der derfor være mulighed for at prøve kræfter med cykelsporten til et BørneTour-løb i nærområdet og dermed komme i Tour-stemning, inden det går løs med det rigtige Tour de France til sommer.

Læs mere og se årets BørneTour kalender her: www.børnetour.dk

 Direktør i Danmarks Cykle Union, Martin Elleberg Pedersen, udtaler:

”At Touren kommer til Danmark er en enestående mulighed for at kaste lys på vores sport overfor ungdommen. Med BørneTour ønsker vi at skabe en platform som både er tænkt som et festligt indslag i byer over hele landet, hvor børn og unge kan snuse til cykelsporten, men samtidig håber vi at kunne vække en interesse for endnu mere cykelsport blandt de deltagende drenge og piger, som efterfølgende inviteres til opstartsforløb i den lokale cykelklub”

Målgruppen for BørneTour er altså børn og unge, som ikke allerede er medlem af en cykelklub, og udover at skabe en lokal cykelfest for børn og unge og vække interesse for cykelsporten, så vil Danmarks Cykle Union, i samarbejde med den lokale arrangørklub, bruge BørneTour aktivt i forhold til klubbens rekrutteringsstrategi, og dermed arbejde målrettet med rekruttering af børn og unge til klubben.

BørneTour bakkes op af Skoda Danmark, hvor det at give flere børn blod på tanden for at starte til cykling, er et vigtigt budskab. Marketingchef for ŠKODA i Danmark, Niels Pilgaard Hansen udtaler:

”Vi er jo normalt med ved Tour de France på den helt store scene, men det er mindst lige så sjovt og vigtigt at give den næste generation af cykelryttere en god første oplevelse med sporten. Cykling er måske ikke helt så tilgængeligt som fodbold og håndbold blandt de unge, og her kan børnene få en fornemmelse for at sidde i sadlen”

Samme vision deles af Frog Bikes, som er officiel cykelsponsor på BørneTour, hvor det at få flere børn op på cyklerne og lette adgangen for at flere børn melder sig ind i en cykelklub, er vigtige temaer. Marketing Manager Europe, Nadine Pantazis udtaler:

”Hos Frog Bikes er vi meget glade for at samarbejde med Danmarks Cykle Union omkring BørneTour, hvor vores fælles mission om at få flere børn op på cyklerne, og potentielt ind i en cykelklub, er i højsædet. Frog Bikes producerer letvægts racercykler, mountainbikes og hverdagscykler, som er specielt designet til børn, og til BørneTour events vil der være mulighed for at prøve udvalgte Frog Bikes-modeller og tilmed vinde en cykel når man deltager i BørneTour. Ligeledes vil der i mange B&U cykelklubber fremadrettet være mulighed for at låne en Frog Bike i en opstartsfase”

 Cykelglade børn og unge skal altså pumpe dækkene, spænde cykelhjelmen, og tage et kig på www.børnetour.dk, hvor årets events allerede er åbne for tilmelding. 

Følg BørneTour på Facebook: https://www.facebook.com/boernetour

Følg BørneTour på Instagram: https://www.instagram.com/boernetour/