H.K.H. Kronprinsen kommer til VM i cyklecross i Bogense søndag den 3. februar, og arrangørerne glæder sig over det kongelige besøg og over den store opmærksomhed omkring mesterskabet og cyklecross.

Nordfyns Erhverv og Turisme, Sport Event Fyn, Sport Event Denmark og Danmarks Cykle Union arbejder sammen om at skabe de bedste rammer for begivenheden, så ryttere, publikum og gæster fra ind- og udland får en uforglemmelig oplevelse. Og arrangørerne ser frem til at tage imod H.K.H. Kronprinsen.

”Kronprinsens tilstedeværelse er ikke alene en markant gevinst for selve VM-arrangementet. Det er også en blåstempling af Nordfyn som en driftig, innovativ og naturmæssigt særdeles attraktiv del af kongeriget,” udtaler Per Olesen, direktør for Nordfyns Erhverv og Turisme.

”På Nordfyn glæder vi os hver eneste gang, vi kan byde velkommen til et medlem af kongehuset og i denne forbindelse er glæden ekstra stor, fordi Kronprinsen som aktiv sportsmand om nogen vil vide fagligt at vurdere, hvilken ekstraordinær indsats, der kræves for at tilhøre verdenseliten i en så fysisk og teknisk krævende sportsgren som cyklecross.”

Med det kongelige besøg følger ekstra positiv opmærksomhed på både mesterskabet og den spektakulære disciplin. Cyklecross er hastigt voksende og en særdeles underholdende disciplin, og både ryttere og publikum får en helt særlig oplevelse i og omkring Bogense Havn og på skrænten op imod Bogense Kirke.

”Det bliver en stor fornøjelse at vise Kronprinsen den kulisse helt tæt på kysten, vi sammen med Nordfyns Erhverv og Turisme, Sport Event Denmark og Danmarks Cykle Union har fået skabt til VM i cyklecross i Bogense. Kronprinsen har allerede oplevet fynsk cykelterræn under egne dæk, da han forud for sommerens verdensmesterskab i crosstriatlon i Svendborg prøvekørte ruten. Vi er stolte af, at øen kan lægge jord til internationale cykelevents af denne kaliber såvel i syd som i nord,” siger forretningschef hos Sport Event Fyn, Jakob Staun.

Hos Sport Event Denmark fremhæver direktør, Lars Lundov, Kronprinsens opbakning til dansk idræt og hans hyppige besøg ved store, internationale sportsevents i Danmark:

”Vi er beæret over, at Kronprinsen også lægger sin vej forbi Bogense og VM i cyklecross. Hans Kongelige Højhed er en hyppig gæst ved de mange, store internationale mesterskaber på dansk grund. Det er vi naturligvis både glade for og stolte over. Kronprinsen, som også er medlem af den Internationale Olympiske Komité, er eminent til at formidle sporten på og udenfor banen. I samarbejde med Nordfyns Erhverv og Turisme, Sport Event Fyn og Danmarks Cykle Union glæder vi os til at byde Kronprinsen velkommen til VM.”