Danmarks Cykle Union og TV2 sørger nu for, at kvindernes DM på landevej også TV-transmitteres - så der bliver cykeldrama for alle pengene, når de nye danske mestre på både herre- og kvindesiden skal findes i hjertet af Esbjerg den 30. juni.

Når DM-ugen løber af stablen i slutningen af juni, byder søndagen ikke kun på dobbeltprogram for de tusindvis af tilskuere langs landevejene i Esbjerg Kommune – også cykelsportsfans foran TV-skærmene får nu hele elitens linjeløbsprogram at se direkte. Og chefredaktøren på TV2 Sport, John Jäger, glæder sig over, at Danmarks Cykle Union har ændret DM-ugen, så både elitekvindernes og eliteherrernes løb køres om søndagen, da det har givet mulighed for at sende fra begge løb.

"Det har overhovedet ikke været et svært valg også at vise kvindernes DM-løb, for dansk kvindecykling er på så højt et niveau, at det fuldstændig matcher vores krav til kvaliteten af de begivenheder, vi vil tilbyde vores seere," siger John Jäger.

"Med ikke færre end ti danske kvinder på WorldTouren, der alle har ønske om at komme hjem for at køre om dannebrogstrikoten, vil der blive tale om et cykelløb med nogle af verdens bedste ryttere, og navne som Annika Langvad, Cecilie Uttrup Ludwig og Amalie Dideriksen er for længst blevet både kendt og anerkendt blandt det store danske cykelpublikum," fastslår TV2 Sports chefredaktør.

I Danmarks Cykle Union er kommunikations- og presseansvarlig Morten Anderson også glad for aftalen. Han peger på, at der bør være en ensartet tilgang til eksponeringen af sportens topatleter uanset køn, men det er også vigtigt for ham at understrege, at aftalen først og fremmest er en anerkendelse af de kvindelige rytteres niveau. 

"De gamle indvendinger om manglende interesse for kvindesport holder simpelthen ikke. Når niveauet er så højt, er publikum med, så det handler om at sørge for eksponering. Vi ser i øjeblikket en klar tendens på verdensplan, hvor kvinder i mange forskellige sportsgrene tiltrækker publikumsinteresse på niveau med herrerne, og vi oplever i DCU også en betydelig kommerciel interesse for kvindesporten. Det er en helt logisk udvikling, for intensiteten, spændingen og dramaet i kvindernes cykelløb lader ikke noget tilbage at ønske – tværtimod," siger Morten Anderson.

DM i landevejscykling køres i Esbjerg 27.-30. juni.

TV2 Sport viser den sidste del af kvindernes og herrernes linjeløb direkte søndag den 30. juni.