Danmarks Cykle Union er medafsender, når Vejdirektoratet igen ruller kampagnen ”Vi deler vejen” ud i det ganske land, for at gøre opmærksom på, at der skal være plads til os alle på landevejene.

I Danmark er der rigtig mange kilometer landevej, som tjener mange formål. Men uanset om man sidder bag rattet på en bus, lastbil eller personbil – eller har hænderne på cykelstyret – så skal der være plads til alle på landevejene. Derfor bliver kampagnen ”Vi deler vejen”, som Transportministeriet, Rådet for Sikker Trafik, Cyklistforbundet, Danmarks Cykle Union, FDM og Vejdirektoratet står bag, nu igen rullet ud langs en lang række landeveje rundt omkring i landet.

Direktør Martin Elleberg Petersen, Danmarks Cykle Union, siger: 

”Cykling som idræt og motionsform tiltrækker rigtigt mange danskere. Og i et Tour de France-år er jeg sikker på, at endnu flere vil fatte interesse for cykling. Derfor har Danmarks Cykle Union et stort fokus på netop sikkerheden på landevejene. Såvel til vores mange landevejsløb, som ved træning i klubber landet over, opfordrer vi medlemmerne til at være opmærksomme på, hvordan vi sammen deler vejen. Om man er bilist eller cyklist, så har vi alle et ansvar for at passe på hinanden, derfor opfordrer vi til at huske at dele vejen.” 

Kampagne materialerne anbefaler en afstand på 1,5 meter mellem bilist og cyklist og har i år fået cykelryttere på og i såvel grafik, beskrivelser, som en animationsfilm, forklares den såkaldte lynlåsmetode, hvor en gruppe cyklister hurtigt kommer ind på én række. Dette for at minde os der cykler i gruppe om at fylde mindre, men ikke mindst også for at forklare bilisten, at hvis man lige har blot en lille smule tålmodighed, så er vi hurtigt inde på en række og begge parter kan trygt komme videre.

Som en del af kampagnen bliver der opsat skilte på udvalgte strækninger på landeveje rundt omkring i landet som for eksempel mellem Aggersund og Skerping i Nordjylland, mellem Gudum og Borumvej i Vestjylland, på Billundvej ved Billund Lufthavn i Sydjylland, på Fåborgvej ved Hvidkilde Gods på Sydfyn og mellem Blangslev og Hammer Thorup i Sydsjælland.   

 

Læs mere om ”Vi deler vejen” her