Den danske trup til VM i cyklecross er efter gårsdagens udfordrende DM i Odense nu kommet endeligt på plads, og det danske mesterskab fik betydning for VM-udtagelsen, fortæller landstræner Kim Petersen.

Cykling Odense havde sørget for en udfordrende rute til årets DM i cyklecross, der i går blev afviklet på området ved Syddansk Universitet – og de kraftige regnbyger betød mudderbad og et endnu hårdere løb, hvilket gav forskydninger i de forventede placeringer. For landstræner Kim Petersen var det en kærkommen anledning til at se rytterne dyste under forhold, der klart favoriserede specialisterne.

"DM i år var virkelig krævende og ruten meget lig det, som rytterne kan komme ud for ved VM, og jeg vil rose Cykling Odense for at have lave en optimal rute som optakt til VM. Det gav de sidste nødvendige input for mig til at afdække, hvilke ryttere der kan præstere under forskellige VM-scenarier," siger Kim Petersen.

De svære forhold i Odense skyldtes altså kombinationen af større mængder nedbør og stejle jordskrænter, og flere steder var der dybe render i jorden, hvilket pressede rytterne på teknik og balance – til brugbar information for landstræneren og til stor underholdning for tilskuerne. Og nu glæder Kim Petersen sig til at kunne arbejde målrettet med VM-holdet de næste knap tre uger.

"Jeg har længe set frem til at kunne offentliggøre det hold, som skal køre i rødt og hvidt på hjemmebanen ved VM i Bogense, og jeg har sat holdet efter, hvem der er de hurtigste og mest dedikerede og som formodentlig kan udvikle sig videre. Og så har jeg også sat holdet efter, at jeg fortsat ønsker at udvikle dansk cyklecross endnu mere, for potentialet er stort," fastslår den danske cross-landstræner.

Det danske landshold til VM i Bogense 2. og 3. februar:
Dameelite
Viktoria Schmidt Knudsen - Team Giant-Assos Off-road
Signe Koch - DMK

Herreelite
Kenneth Hansen - Team Giant-Assos Off-road
Joachim Parbo - Hammel CK 
Benjamin Justesen - Team Velofit Commit
Tommy Moberg Nielsen - Carl Ras CX Team 

U23-damer 
Mie Saabye - Team RYTGER powered by CYKELTØJ

U23-herrer
Andreas Lund Andresen- Team Giant-Assos Off-road
Rasmus Gøtke Carl Ras CX Team-Sydkysten Pro
Simon Bak - Cykling Odense
Alfred Thoft Christiansen - Aalborg MTB Klub
Christian Storgaard - Varde Cykle Klub
Reserve: Mads Klinke - Team O B Viik - Dan Stillads

U19-herrer
Joshua Gudnitz - Team ABC junior
Markus Kaad Heuer - DMK
Ian Millenium - Cykling Odense
Tobias Lillelund - Team Giant-Assos Off-road
Tobias Lund Andresen - Team Giant-Assos Off-road
Reserve: Oliver  Vedersø Sølvhøj - MTB 7130+