Simon Andreassen er ny dansk mester i XCO-MTB efter lørdagens slag i Vejle, hvor også Annika Langvad hev endnu et mesterskab hjem.
Det blev et velarrangeret dansk mesterskab i XCO-MTB, da Vejle bød på underholdende cykelløb.

“Jeg synes, at det var et godt og flot DM, der var styr på tingene i disse corona-tider,” forklarer landstræner Mads Bødker. 


Hos herrerne vandt Simon Andreassen foran Sebastian Fini, og dermed levede de to forhåndsfavoritter op til favoritværdigheden.

“Simon var rigtig stærkt kørende og lagde pres på fra start af. Simon Andreassen og Sebastian Fini kører et minut hurtigere end resten af startfeltet på første omgang. I slutningen af anden omgang lykkedes det Simon at køre alene væk fra Sebastian.”

Simon Andreassen ender med at vinde med godt to minutter ned til Sebastian Fini og yderligere næsten fem minutter ned til talentet Alexander Young Andersen, som besatte podiets nederste trin.

“Simon er helt klart på et niveau, som han ikke har været før, så det lover rigtig godt for dem kommende løb de to World Cups løb, EM og VM bringer,” lyder det optimistisk fra landstræneren.

Annika Langvad vandt ny DM-titel
Hos kvinderne generobrede Annika Langvad DM-titlen efter, at hun var ude med en skade i 2019 og ikke deltog ved de danske mesterskaber. Langvad sejrede foran sidste års mester Malene Degn.

“Annika så rigtig velkørende ud - og så rigtig godt ud. Der er ingen tvivl om, at Annika er der, hvor hun skal være i forhold til de kommende World Cup-løbene,” forklarer landstræneren og roser også sølvmedaljevinderen.

“Malene var bestemt heller ikke utilfreds med sin præstation, hvis hun kiggede på sine watttal og alt muligt andet. Det er på højde med det bedste, som hun har kørt.” 

En af de øvrige forhåndsfavoritter og medaljekandidater, Caroline Bohé, styrtede forud for det danske mesterskab og brækkede kravebenet.

“Det var synd for Caroline, som nu er ude resten af sæsonen,” slutter Mads Bødker.

Se alle resultaterne fra de danske mesterskab i XCO
https://www.sportstiming.dk/event/7758/app