Julie Leth og Amalie Dideriksen var i verdensklasse, da de satte Europas bedste parløbsryttere grundigt på plads og sikrede Danmark EM-guld!

De danske kvinder var oppe mod stjerner som britiske Katie Archibald og Laura Kenny, hollandske Kirsten Wild og Amy Pieters og italienske Letizia Paternoster og Maria Confalonieri, og efter første fjerdedel af de 120 omgange var der heller ikke meget, der tydede på, at det skulle blive en stor dansk dag.

Som ventet lagde favoritterne bedst fra land, og med et misset skift og kun et enkelt point efter de tre første af de 12 spurter så det danske par ikke ud til at kunne blande sig i medaljestriden, men cirka halvvejs i løbet angreb russerne, og Danmark gik efter - og i det fremstød vandt Leth & Dideriksen både to spurter og tog en omgang på feltet.

Hverken briterne, hollænderne eller italienerne formåede efterfølgende at komme væk fra feltet, og da de skiftedes til at tage spurtpointene, kunne det danske par med tre point i næstsidste spurt afgøre det hele og kontrollere løbet i mål.

EM-guldet var ikke kun en kolossal triumf for Amalie Dideriksen og Julie Leth, men også for den nye danske landstræner for banekvinderne, Mathias Møller Nielsen, der for første gang stod i spidsen for kvindelandsholdet - naturligvis i tæt samarbejde med assisterende banelandstræner Martin Lollesgaard, som har været en af hovedarkitekterne bag det kvindeprojekt på banen, der peger frem mod OL i 2020, og som nu også omfatter et Madison-par med EM-klasse!